Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KING GEORGE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Το ξενοδοχείο King George διατίθεται προς πώληση, σύμφωνα με την αγγελία σε εφ...







ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Το ξενοδοχείο King George διατίθεται προς πώληση, σύμφωνα με την αγγελία σε εφημερίδα. Την έναρξη της διαδικασίας γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Eurobank.




Από το 1936 το King George έχει φιλοξενήσει βασιλείς, πρίγκιπες και προέδρους. Είναι στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για τους ξένους που επισκέπτονται την πρωτεύουσα για οικονομικούς, εμπορικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Φιλοξένησε διασημότητες, μεγιστάνες, ηγέτες κρατών.

Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας, μαντόνα, Γκρέις Κέλι και πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό, Μέριλιν Μονρόε, Μπριζίτ Μπαρντό, Φρανκ Σινάτρα, Φρανσουά Μιτεράν. Το πολυτελές ξενοδοχείο King George ήταν κλειστό για χρόνια και άνοιξε ξανά τις πύλες του λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. king Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 κατεδαφίστηκε το παλιό διώροφο σπίτι του πρωθυπουργού Σκουλούδη στην οδό Γεωργίου Α΄, και στη θέση του, ακριβώς δίπλα στη «Μεγάλη Βρετανία»,οικοδομήθηκε το αστικό και αριστοκρατικό «King George», συμφερόντων του επιχειρηματία Καλκάνη.

Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 1936, ενώ λειτούργησε και ως παλάτι! Στο κτίριο έγιναν διάφορες παρεμβάσεις έως και το 1958, οπότε προστέθηκαν οι τρεις τελευταίοι όροφοι. Όπως είναι φυσικό έγινε αγαπημένος προορισμός για διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της παγκόσμιας πολιτικής, βασιλικών οικογενειών, του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής.




Το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ξενοδοχεία της Ελλάδος και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Μετά την εξαγορά της από την EFG Eurobank οι νέοι ιδιοκτήτες υπέγραψαν, το 2001, σύμβαση για την ανακαίνιση, εκμίσθωση και διαχείρισή του με τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια.

Το ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στις 31 Μαΐου 2004, μετά την πλήρη ανακαίνιση των 120 δωματίων και σουιτών, των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων, τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου, κέντρου Thalasso spa και του εστιατορίου Tudor Hall.

Οι εργασίες στοίχισαν 17,7 εκατ. ευρώ, επένδυση που ήταν απολύτως δικαιολογημένη από την ευφορία που είχαν δημιουργήσει στον τουριστικό κλάδο οι επικείμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Με καταχώρησή της σε σημερινή εφημερίδα η Eurobank καλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 12 Ιουνίου για το ακίνητο ιδιοκτησίας της σε διαγωνιστική διαδικασία, η οποία όμως σημειώνεται ότι δεν είναι δεσμευτική ούτε για την τράπεζα ούτε για τους επενδυτές.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Eurobank δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερόμενους και επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και εκμεταλλεύεται το παραπάνω ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους.

Το ακίνητο στην πλατεία Συντάγματος επί του αριθμού 3 της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α’, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ περίπου και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια. Αυτή τη στιγμή το κτήριο είναι μισθωμένο στην εταιρεία Λάμψα Α.Ε.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.