Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΜΕ ΛΥΣΣΑ...!!! ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΠΟΥΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΓΕΝΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ...!!!

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΕΙΣ... Πρόκειται για την πιο αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ένοπ...





ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΕΙΣ...

Πρόκειται για την πιο αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ένοπλων τρομοκρατών και αστυνομικών, στα ελληνικά χρονικά. Στις 15 Μαΐου 1985, σε συμπλοκή με την αστυνομία στου Γκύζη, στην οποία σκοτώθηκαν και οι αστυνομικοί Βασίλης Μπούρας, Γιώργος Γεωργίου και Γιώργος Δουγένης.

Ο Χρήστος Τσουτσουβής ήταν, σύμφωνα με τις Αρχές, ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Αντικρατικής Πάλης.






Στη συμπλοκή του Γκύζη οι τρεις αστυνομικοί Γιώργος Δουγένης , Γιώργος Γεώργου και Βασίλης Μπούραςπερίμεναν να εμφανισθεί κάποιος «μικροκακοποιός»- όπως πίστευαν τότε οι αξιωματικοί- ο οποίος είχε εγκαταλείψει στην οδό Αμφίκλειας μια κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Λίγες ώρες αργότερα διαπιστωνόταν ότι ο νεκρός ήταν ο Χρήστος Τσουτσουβής, ο οποίος ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του ΕΛΑ. Ο Τσουτσουβής, ο οποίος ήταν φοιτητής στο Γκρατς της Αυστρίας, είχε διαφωνήσει στις αρχές του 1980 με τις «αναίμακτες βομβιστικές επιθέσεις» του ΕΛΑ και ζήτησε πιο ακραίες μορφές δράσης. Καθώς δεν εισακούστηκε, αυτονομήθηκε και φέρεται αρχικά να δημιούργησε την οργάνωση «Οκτώβρης 80» και μερικά χρόνια αργότερα με άλλα 10 άτομα την οργάνωση «Αντικρατική Πάλη» (σκότωσε την 1η Απριλίου 1985 τον εισαγγελέα Γιώργο Θεοφανόπουλο στην Καλλιθέα και στις 5 Μαΐου του ίδιου χρόνου δύο υπαλλήλους τράπεζας στη διάρκεια ληστείας χρηματαποστολής από το σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη στο Γαλάτσι).

Στην περίπτωση του Τσουτσουβή οι αστυνομικοί για δύο τουλάχιστον 24ωρα μετά τη συμπλοκή στου Γκύζη δεν γνώριζαν καν ποιος ήταν ο νεκρός. Το έμαθαν όταν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του στον Τύπο. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατόρθωσε ποτέ να διαπιστώσει ποιος ήταν ο συνεργός του Χρήστου Τσουτσουβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.