Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΛΕΕΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ... «ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ»...

Στην ομιλία του, στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κογκρέσου, ο πρόεδρος της «Λίγκας Αλβανο-Αμερικαν...







Στην ομιλία του, στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κογκρέσου, ο πρόεδρος της «Λίγκας Αλβανο-Αμερικανών Πολιτών», Τζόζεφ Ντιογκουάρντι, εκτός από το αίτημα για ένταξη του σκοπιανού κόμματος VMRO-DPMNE στο κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων (όπως σημειώσαμε), ζήτησε τη δημιουργία ενός διεθνικού κράτους στα όρια της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας (των Σκοπίων) και την αλλαγή του Συντάγματος του.




Οι αποφάσεις αυτής της αμερικανικής υποεπιτροπής απευθύνονται στον αναπληρωτή Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Χόιτ Μπράιαν Γι.

Το όλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Ντιογκουάρντι, άρχισε με την υιοθέτηση του Συντάγματος του 1991, στο οποίο οι Σλάβοι αναφέρονται ως ο συστατικός λαός του κρατιδίου.

Αλλά ο ίδιος σημείωσε ότι οι σλαβικής καταγωγής, που αποκαλούνται ‘σλαβομακεδόνες’, δεν αποτελούν πλειοψηφία στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, αλλά το ένα τρίτο αυτής. Τα άλλα δύο τρίτα, σύμφωνα με τον ίδιο είναι Βούλγαροι και Αλβανοί.

Επιπλέον, όπως σημειώνει η σλαβική τηλεόραση Άλφα , ο Ντιογκουάρντι αναφέρθηκε στην επίθεση κατά του Αλβανού βουλευτή Ζιαντίν Σέλα στα βίαια επεισόδια στη Βουλή και ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει την κατάσταση για να δημιουργήσει εθνοτικές συγκρούσεις, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της στα Βαλκάνια.
(alfa.mk)
--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.