Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...

Δύο διαδηλώσεις «εναντίον του Τραμπ» και εναντίον του NATO προβλέπεται να γίνουν την 24η και την 25η Μαΐου στις Βρυξέλλες, στο περιθώ...








Δύο διαδηλώσεις «εναντίον του Τραμπ» και εναντίον του NATO προβλέπεται να γίνουν την 24η και την 25η Μαΐου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής συμμαχίας στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε σήμερα η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας.




Στην πρώτη συγκέντρωση, που βαπτίστηκε «ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος» (Trump not welcome), αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου «10.000 άνθρωποι» την Τετάρτη το απόγευμα, ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

Το κάλεσμα στη διαδήλωση έκαναν αρχικά ενώσεις φοιτητών της Γάνδης (βορειοδυτικά) και των Βρυξελλών. Κατόπιν στην κινητοποίηση κάλεσαν επίσης μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Oxfam, η Διεθνής Αμνηστία και η Greenpeace, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα της αριστεράς.

Η πορεία θα ξεκινήσει περί τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) και θα περάσει μπροστά από το χρηματιστήριο των Βρυξελλών. Θα γίνει λίγη ώρα μετά την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ξεκινά από σήμερα την παρθενική του περιοδεία στο εξωτερικό.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της ένωσης Δράστε για την Ειρήνη, ο Ζερόμ Περαγιά, που θα συμμετάσχει.




Την επομένη -την ημέρα της συνόδου- προβλέπεται να γίνει μια συγκέντρωση, «στατική» αυτή τη φορά, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη νέα έδρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, η οποία θα εγκαινιαστεί για την περίσταση.

Θα πρόκειται για μια «διαδήλωση περισσότερο πολιτική παρά εναντίον ενός προσώπου», σημείωσε ο Περαγιά, για τον οποίο σκοπός της κινητοποίησης είναι να εκφραστεί μια διαμαρτυρία για την πολιτική του NATO, όχι απλά εναντίον του Τραμπ προσωπικά.

Καθώς στις Βρυξέλλες θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας 29 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, η αστυνομία φοβάται «σοβαρά επεισόδια», ειδικά από μέρους ενός «σκληρού πυρήνα» διαδηλωτών που αναμένεται πως θα ταξιδέψουν από τη Γερμανία το πρωί της Δευτέρας, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα La Dernière Heure.

Άλλοι διαδηλωτές αναμένεται να φθάσουν στο Βέλγιο από την Ολλανδία και τη Γαλλία την ίδια ημέρα, προστίθεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στη βελγική αστυνομία. Ωστόσο η εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές σήμερα.
.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.