Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Τρίτη, Μαΐου 02, 2017

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ: ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΚΥΠΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΣΤΕΛΙΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!..

Στην παραπολιτική στήλη της Καθημερινής Κύπρου αναφέρεται ότι το μόνο που απομένει είναι το «ψήσιμο» του κ. Χατζηιωάννου

Πληροφορίες ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι πολύ κοντά στο να «κλείσει» για υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου με το ΑΚΕΛ, μεταδίδει σήμερα η Καθημερινή Κύπρου. Η εφημερίδα στην παραπολιτική της στήλη φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Ο Στέλιος Χατζηιωάννου θα είναι ο νέος Βασιλείου του ΑΚΕΛ;» στο οποίο αναφέρεται ότι το μόνο που μένει για να κλείσει η συμφωνία στο κόμμα είναι το «ψήσιμο του Στέλιου».

Οι πληροφορίες της Καθημερινής Κύπρου εδώ:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναδίπλωση δυνάμεων στο ΑΚΕΛ και η συζήτηση για τις προεδρικές, παρά τα όσα λέγονται δημοσίως, είναι καθημερινή.

Απ' ότι μάλιστα ακούω δύο τάσεις επικρατούν στην Εζεκία Παπαϊωάννου: Η μία αφορά την εξεύρεση ικανού υποψήφιου ως όχημα για την ανάδειξή του σε κυβερνών κόμμα και η άλλη η δημιουργία δυναμικής για να αντιμετωπίσει την επίθεση από τα κόμματα του Ενδιάμεσου.

Η αξιόπιστη και πάντα ενημερωμένη κυρία Γιαννούλλα (ως γνωστό ακούει όλα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα) με ενημέρωσε πως "κάποιοι στα ψηλά δώματα του κόμματος βρήκαν τον νέο Βασιλείου που έψαχναν. Το όνομα αυτού, βαρύ και βαρύτιμο: Στέλιος Χατζηιωάννου!"

Η κυρία Γιαννούλλα με ενημέρωσε πως το θέμα συζητήθηκε επαρκώς και εκείνο που μένει είναι το... ψήσιμο του Στέλιου.
Όπως ακούω η επιχειρηματολογία στελεχών του κόμματος του λαού υπέρ του Σερ Στέλιος, περιλάμβανε επιχειρήματα όπως:

1. Είναι θιασώτης της Διζωνικής Ομοσπονδίας και έχει αποδείξει με τις γενναιόδωρες χορηγίες του για δικοινοτικά προγράμματα ότι ενστερνίζεται κοινές αρχές με το ΑΚΕΛ, όπως η επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπριών-Τουρκοκυπρίων.

2. Είναι ένα νέο, παρθένο και άφθαρτο πολιτικά πρόσωπο, όπως ήταν το καιρό εκείνο και ο Γιώργος Βασιλείου.

3. Είναι επιτυχημένος και διεθνώς καταξιωμένος με οικονομικές επιτυχίες που θα λειτουργήσουν ως "κράχτης" για τους ψηφοφόρους.

4. Δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό τζάκι οπόταν δεν κουβαλά όλα τα αρνητικά των άλλων υποψηφίων και οι κριτικές που θα δεχθεί το ΑΚΕΛ για τη στήριξή του θα είναι "λίγες και ελεγχόμενες".

5. Έχει μεγάλες ελπίδες να σταθεί απειλητικά απέναντι από τον Νίκαρο και τον πρίγκιπα Νικόλαο αλλά και όλους τους πολιτικούς που φέρονται μέχρι στιγμής έτοιμοι να διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο της Κύπρου.

Το τελευταίο το ΑΚΕΛ ετοιμάζεται να το πιστοποιήσει και με δημοσκόπηση που αναμένει σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα, ενώ από άλλη πηγή ακούω πως ήδη έχει στα χέρια του κάποια "θετική έρευνα"...

Πάντως η κυρία Γιαννούλλα ήταν ξεκάθαρη πως το θέμα συζητήθηκε "ως μια πολύ αξιόλογη επιλογή και όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα πει ο ίδιος ο Σερ Στέλιος στις επαφές του με ΑΚΕΛικούς απεσταλμένους"...

Σύμφωνα με όσα μαθαίνω στην επιχειρηματολογία υπέρ του Στέλιου Χατζηϊωάννου μπήκε και το επιχείρημα ότι ο γνωστός για την ευφυΐα του επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν αναφέρει σε ανεπίσημη επαφή μερικές easy μεθόδους για να ξεπεραστούν θέματα-αγκάθια του Κυπριακού.

Κάποιο από τα στελέχη του ΑΚΕΛ υποστήριξε πως ο Σερ Στέλιος θα είναι easy υποψήφιος με εντελώς easy κόστος για το ΑΚΕΛ σε περίπτωση αποτυχίας, σε αντίθεση με όλες τις άλλες επιλογές που έχουν προταθεί...

Η κυρία Γιαννούλλα η οποία έχει συνεχώς τεντωμένα τ' αυτιά της, άκουσε και μου μετέφερε, πως στα ψηλά δώματα της Εζεκίας Παπαϊωάννου έχουν πέσει ξανά, "έστω για συζήτηση των κερδοζημιών" άλλα δύο βαριά ονόματα. Πρόκειται όπως μου είπε "για αξιωματούχους του κράτους οι οποίοι δεν έχουν προσεγγιστεί οι ίδιοι. Η συζήτηση που ήταν πολύ σύντομη και χωρίς κατάληξη, έγινε εντός κλειστού γραφείου".

Ποια ήταν αυτά τα ονόματα;
"Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής και ο Κώστας Κληρίδης, Γενικός Εισαγγελέας. Κάποιος ή κάποιοι στο κόμμα σίγουρα θα ευνοούσαν μια καταρχήν συζήτηση και των δύο αυτών περιπτώσεων οι οποίοι δείχνουν να έχουν ευρεία κοινωνική αποδοχή" σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η αγαπητή μου κυρία Γιαννούλλα...
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου