Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Ένας άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων κρατώντας μία συσκευή, ενώ ούρλιαζε πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο - Απο...






Ένας άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων κρατώντας μία συσκευή, ενώ ούρλιαζε πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο - Αποκλείστηκε το αεροδρόμιο και απαγορεύτηκαν όλες οι πτήσεις





Απόπειρα αεροπειρατείας σε πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών από τη Μελβούρνη στην Κουάλα Λουμπούρ σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν ένας άνδρας που κρατούσε μία ηλεκτρονική συσκευή στα χέρια του, επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων, ουρλιάζοντας ότι θα ανατινάξει το αεροσκάφος. Ο πιλότος έλαβε εντολή να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και αμέσως στήθηκε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψη του επίδοξου αεροπειρατή, ενώ είχαν αποκλειστεί οι εγκαταστάσεις και είχαν απαγορευτεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

Το χρονικό της απόπειρας αεροπειρατείας

Όλα ξεκίνησαν 14 λεπτά μετά την απόγείωση της πτήσης RWY27 από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης, με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ. Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών απογειώθηκε στις 11:11 το βράδυ (τοπική ώρα) και θα έφτανε στην πόλη της Ασίας στις 5:28 το πρωί. Στις 11:25 το βράδυ, 14 λεπτά μετά, ένας άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στο κόπκιτ του αεροπλάνου, ουρλιάζοντας ότι κρατάει βόμβα και θα ανατινάξει το αεροσκάφος, το οποίο ήταν γεμάτο με επιβάτες.





Ακολούθησε πανικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίδοξος αεροπειρατής δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον 11 άλλους επιβάτες, οι οποίοι τον εγκλώβισαν και αφού τον αφόπλισαν, τον περιόρισαν. Στο σημείο αυτό, ο πιλότος προφανώς ενημέρωσε για τις εξελίξεις και έλαβε την εντολή να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Η «μάχη» μεταξύ του αεροπειρατή και των επιβατών φέρεται να διήρκεσε μόλις 2 λεπτά, καθώς η εντολή στον πιλότο δόθηκε στις 11:27 το βράδυ.





Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης στις 11:41 το βράδυ (τοπική ώρα). Οι αυστραλιανές αρχές είχαν δώσει εντολή να αποκλειστεί το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, την ίδια στιγμή που είχαν απαγορευτεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο. Οι δε εισερχόμενες πτήσεις, έλαβαν την εντολή να μεταβούν στο δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης, στο Avalon Airport.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του επίδοξου αεροπειρατή. Ειδικές δυνάμεις της SWAT εισέβαλαν στον θάλαμο του αεροσκάφους και με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε περιοριστεί ήδη από τους υπόλοιπους επιβάτες.



Παρόλα αυτά, οι πυροτεχνουργοί έδωσαν εντολή σε όλους να καθίσουν στις θέσεις τους και να παραμείνουν ήρεμοι, καθώς έπρεπε να ελεγχθεί ο μηχανισμός που κρατούσε στα χέρια του ο δράστης. Όταν ολοκλήρωσε η διαδικασία, οι επιβάτες ελευθερώθηκαν από το αεροσκάφος και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία προκειμένου να ξεκουραστούν και να ξεπεράσουν το σοκ.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας από τους πυροτεχνουργούς, δόθηκε και πάλι το αεροδρόμιο στη διάθεση του κοινού και αποκαταστάθηκε η λειτουργία του.

Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανακοίνωσαν επισήμως ότι έλαβε χώρα απόπειρα αεροπειρατείας και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό ασφάλειας.



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.