Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝ ΛΕΠΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ «ΜΟΣΑΝΤ»!..

O Roger Auque με την κόρη του Μαριόν Λεπέν. Ο βιολογικός πατέρας της Μαριόν Λεπέν, της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν, ο Γάλλος ρεπόρ...








O Roger Auque με την κόρη του Μαριόν Λεπέν.

Ο βιολογικός πατέρας της Μαριόν Λεπέν, της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν, ο Γάλλος ρεπόρτερ Roger Auque, δούλευε για την Μοσάντ καθώς και για άλλες μυστικές υπηρεσίες όπως αποκαλύπτεται στην αυτοβιογραφία του η οποία εκδόθηκε πριν δύο χρόνια.




Από το άρθρο του Ισραηλινού πρακτορείου Ynetnews το 2015 με τίτλο

”Οι Ισραηλινοί τον γνώριζαν με το ψευδώνυμό του Pierre Baudry, το οποίο χρησιμοποίησε ενώ εργάστηκε ως ανταποκριτής του Yedioth Ahronoth στη Βαγδάτη, αλλά ο Roger Auque ήταν πολύ περισσότερο από τον μέσο δημοσιογράφο σας – οι δεσμοί του Auque με την Μοσάντ και την CIA και η απαγωγή του από τη Χεζμπολάχ αποκαλύπτονται τώρα σε μια νέα βιογραφία που δημοσιεύθηκε μετά το θάνατό του εξαιτίας του καρκίνου.

Είναι καλοκαίρι του 1989. Υπάρχει ένα πολυτελές γιοτ γεμάτο από όμορφες γυναίκες στη γαλλική Ριβιέρα. Ένας ευγενικός, αλλά απλός Ισραηλινός άνδρας προσεγγίζει τον Γάλλο δημοσιογράφο Roger Auque.

“Με λένε Άμος, είμαι Ισραηλινός. Έχουμε έναν πιλότο, Ρον Αράντ είναι το όνομά του, που κρατήθηκε αιχμάλωτος από το 1986”, λέει ο Ισραηλινός άνδρας στον Auque χωρίς να χάνει χρόνο με επίσημες συστάσεις.

“Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος που σας ελευθέρωσε από την αιχμαλωσία μπορεί να μας βοηθήσει”, είπε ο Ισραηλινός.

Οι Ισραηλινοί, ο Auque αποκαλύπτει σε μια συγκλονιστική αυτοβιογραφία που δημοσιεύθηκε μετά το θάνατό του, ζήτησαν να συστηθούν σε έναν Γάλλο επιχειρηματία Λιβανικής καταγωγής με όνομα Iskandar Safa, γνωστός ως “Sandy”, και σε αντάλλαγμα υποσχέθηκαν στον Auque συνέντευξη με τον Σείχη Obeid, τον πνευματικό ηγέτη της στρατιωτικής ομάδας Amal με έδρα το Λίβανο.






Ο Auque αποδέχθηκε το αίτημα και ήρθε στο Ισραήλ, όπου ο Amos τον περίμενε μαζί με τον πράκτορα της Μοσάντ “Tony” και τον Ισραηλινό διπλωμάτη Uri Lubrani.

Η συνέντευξη με τον Σείχη Obeid δεν έγινε ποτέ, αλλά ο Auque κατέληξε με μια διαφορετική ιστορία στην αγκαλιά του. Όταν επέστρεψε στο Παρίσι, ο Auque εκπλήρωσε το κομμάτι της συμφωνίας και σύστησε τον Lubani στον Γάλλο επιχειρηματία.




“Κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής έκανα πολύ στενούς δεσμούς με το Ισραήλ”, έγραψε ο Auque στη βιογραφία του. “Θα ταξίδευα πολύ εκεί. Δεν ήμουν μόνο δημοσιογράφος.

“Οι Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών με πλήρωσαν να ολοκληρώσω ορισμένες αποστολές, όπως μυστικές αποστολές στη Συρία υπό την δημοσιογραφική κάλυψη. Οι αποστολές αυτές ήταν κατά καιρούς πολύ επικίνδυνες και διακινδύνευσα το χειρότερο, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου σε περίπτωση αποτυχίας. Ταξίδεψα στη Δαμασκό για κάποιο καιρό για να έρθω σε επαφή με την τοπική ελίτ, γιατρούς, ερευνητές και άλλους – που όλοι ήθελαν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε φορά θα έπαιρνα τον αντίστοιχο μισθό ενός μήνα”.

Οι υπηρεσίες του, δήλωσε, δεν περιορίστηκαν στην Μοσάντ.

Οι Γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες σύμφωνα με τον Auque γνώριζαν ότι δούλευε για τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, απολάμβαναν επίσης τους καρπούς της εργασίας του και αργότερα το ίδιο έκανε και η CIA.

Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες, ο Auque έγραψε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την αιχμαλωσία του ακόμα και μετά την απελευθέρωσή του. Έγραψε επίσης για την κρυφή του κόρη – την εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν και τις συνεντεύξεις που πραγματοποίησε με τους Αριέλ Σαρόν, Imad Mughniyeh και Γιασέρ Αραφάτ.

Ο Auque αποκαλύπτει κάτι περισσότερο από κρατικά μυστικά στο νέο βιβλίο. Ο Auque, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του σε ολόκληρο το βιβλίο ως ένας απελπισμένο κυνηγό γυναικών, έχει τρία παιδιά από διαφορετικές γυναίκες.

Ένα από τα παιδιά του, αποκαλύφθηκε πριν από το θάνατό του, είναι η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονή του δεξιού πολιτικού Ζαν Μαρί Λεπέν. Η Μαρεσάλ Λεπέν έγινε το νεώτερο μέλος του κοινοβουλίου της Γαλλίας στην ιστορία στην ηλικία των 22 ετών. Ενώ η σχέση του Auque με τη μητέρα της συνέχισε μόνο για μερικές μέρες, εκείνη τον ενημέρωσε για τη γέννηση.

«Κατάλαβα ότι η οικογένεια Λεπέν δεν ήθελε να αναγνωρίσω το παιδί», λέει. Μια δεκαετία πέρασε πριν μπορέσει να συνδεθεί με την κόρη του. Ο Auque είχε εκπληκτικά ευχάριστα λόγια για την Μαρίν Λεπέν, η οποία κληρονόμησε το δεξιό κόμμα του Εθνικού Μετώπου από τον πατέρα της, λέγοντας ότι η θεία της Μαριόν ενήργησε ως πατρική φιγούρα στα νεαρά χρόνια του παιδιού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.