Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ» ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τα περιθώρια στενεύουν. Οι εκτιμήσεις δυσοίωνες. Μέσα σε ένα χρόνο ψηφίστηκαν δύο Μνημόνια. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθέτησε ...

Καταρρέει και επίσημα το Ασφαλιστικό - «Κάτω από τη βάση» σχεδόν όλοι οι δείκτες






Τα περιθώρια στενεύουν. Οι εκτιμήσεις δυσοίωνες. Μέσα σε ένα χρόνο ψηφίστηκαν δύο Μνημόνια. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθέτησε σκληρά και βάρβαρα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες, και το αποτέλεσμα; Ένα αδιέξοδο ασφαλιστικό, γεμάτο προβλήματα, με ελάχιστες λύσεις..., και οι φορολογούμενοι «πνιγμένοι» στα χρέη!




«Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια», θα έλεγε λαϊκά και απόλυτα χαρακτηριστικά ένας Έλληνας πολίτης, εάν ήθελε να περιγράψει την υπάρχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Όσο και να ελπίζει κανείς σε έναν αγωνιώδη απεγκλωβισμό από τα Μνημόνια και τις πολιτικές τους, οι συμβιβασμοί της ελληνικής πλευράς φαίνονται αναπόφευκτοι. Άρα, αν γίνει πράξη η πρόταση του Σόϊμπλε, τότε ένα έξτρα Μνημόνιο (ή ένα Μνημόνιο Plus) είναι πιθανό... Και το οξύμωρο; Μπορεί η συμφωνία να μην επήλθε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ωστόσο τα μέτρα ψηφίστηκαν και βρίσκονται στην... αναμονή για την εφαρμογή τους.

Ο ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο (2016) έφερε τα πάνω-κάτω στις ζωές όλων των ασφαλισμένων. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ήρθαν αντιμέτωποι με επώδυνα, φοροεισπρακτικά μέτρα που «ήρθαν και έδεσαν» με εκείνα τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή πριν μερικές μέρες! Η εικόνα του σημερινού ασφαλιστικού θυμίζει περισσότερο.... ένα ασφαλιστικό φορολογικού περιεχομένου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν τον ΕΦΚΑ «φαραωνικό ασφαλιστικό ταμείο»... Αρχεία χάθηκαν. Ασφαλισμένοι φαίνονται στο σύστημα «πεθαμένοι» και χωρίς ένσημα, ενώ βιβλιάρια υγείας δεν μπορούν να ανανεωθούν! Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2017!





Εντωμεταξύ, 2,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται «προ των πυλών» δραματικών μειώσεων. Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα έρθουν αντιμέτωποι με την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», αφού οι συντάξεις τους θα επανυπολογιστούν -σύμφωνα με όσα διαρκώς δηλώνουν κύκλοι τουΥπουργείου Εργασίας- μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.

Οι νέοι συνταξιούχοι που υπέβαλαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση μετά τον Μάιο του 2016, θα έχουν αποδοχές πολύ μικρές και αναμένεται να περιμένουν στην... ουρά για καιρό μέχρι να τούς εκδοθεί η οριστική τους σύνταξη. ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, αναπηρικές και επικουρικές βρίσκονται εδώ και μήνες στο «βωμό» των ανελέητων περικοπών. Στην «απέναντι όχθη» παραμένουν με το «πιστόλι στον κρόταφο» όσοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Οι αυξήσεις σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, κάτι που αποτυπώνεται και από τα έσοδα του Ενιαίου Φορέα...




Όλα αυτά, την ώρα που στη χώρα μας:

  • ένας στους τέσσερις είναι άνω των 65 ετών
  • 1,3 εργαζόμενοι αντιστοιχούν σε κάθε συνταξιούχο
  • ενώ η μέση σύνταξη είναι υψηλότερη κατά 65% -αναλογικά με τους μισθούς της χώρας

O Σόϊμπλε επιμένει στα 70 το όριο συνταξιοδότησης

Από «κόσκινο» θα περάσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, καθώς θα περάσουν από ενδελεχή έλεγχο οι δείκτες τους. Θα πρέπει:

  • έλλειμμα
  • ποσοστά αναπλήρωσης συντάξεων
  • γήρανση πληθυσμού
  • όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
  • συνταξιοδοτικές δαπάνες
  • ασφαλιστικές δαπάνες
  • αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων

..... να βρίσκονται σε συγκεκριμένα επίπεδα, διαφορετικά οι χώρες που δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις, οφείλουν ή να «εγκλιματιστούν» ή να αλλάξουν... «ρώτα»... Ήδη ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έχει εκφράσει την απαίτησή του ώστε το όριο ηλικίας για να μπορεί να βγει κάποιος στη σύνταξη να μην είναι κάτω από τα 70! Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα το όριο είναι τα 67, ενώ στη Γερμανία τα 65!


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.