Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ...! ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ

«Έχει διαπιστωθεί από έρευνες, ότι η υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται με όρους από τις φυλακές, είναι μικρότερη από την υπο...





«Έχει διαπιστωθεί από έρευνες, ότι η υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται με όρους από τις φυλακές, είναι μικρότερη από την υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται από τις φυλακές με την λήξη της ποινής τους», τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

«Έχει διαπιστωθεί από έρευνες, ότι η υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται με όρους από τις φυλακές, είναι μικρότερη από την υποτροπή των ανθρώπων οι οποίοι απολύονται από τις φυλακές με την λήξη της ποινής τους». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, με τον τίτλο «Ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο».





Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «ο θεσμός αυτός είναι ένας θεσμός με βαθιά ιστορία και όπως φαίνεται από την συζήτηση που γίνεται στις ημέρες μας με πολιτικό αντίκρισμα, συνδέεται με τον τρόπο που βλέπει κανείς το έγκλημα γενικότερα, τις δυνατότητες ενός ανθρώπου να διορθωθεί ή όχι, και επομένως έχει ευρύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο για τους νομικούς».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο είναι πολύ ευρύτερος, πολύ παλαιότερος, είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, όπως στην χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Παρασκευόπουλος, «συγκυριακά έχει συνδεθεί αυτός ο θεσμός με το δικό μου όνομα, διότι στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευρύτερο, πιο πολύπλοκο και χρήσιμο».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ με όλους τους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε στα ίδια μετερίζια, που αγωνιζόμαστε για την δικαιοσύνη. Δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί και αυτές είναι οι ευκαιρίες που μας κάνουν ώστε να αδελφοποιηθούμε πιο πολύ, να αφήσουμε τα προσωπικά μας κομμάτια και να κοιτάξουμε αυτό για το οποίο όλοι επιλέξαμε κάποια στιγμή, την νομική επιστήμη δηλαδή για την υπεράσπιση του δίκιου, την υπεράσπιση των ευάλωτων ομάδων και των αδυνάτων».

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιώς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε, ότι «ο θεσμός της απόλυσης υπό όρο, συμβάλλει στον εξανθρωπισμό του ποινικού δικαίου».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για αυτό το θεσμό, ανέφερε ότι «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, διότι όσο επικρατούν ακραίες απόψεις, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσιμες από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, στοχοποιούνται αυτοί οι θεσμοί και όσοι τους υποστηρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.