Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που είχε υποομάδες, μετά από αξιοποίηση πληροφο...

«Χειροπέδες» στους αρχηγούς της «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» (pics)






Οι αξιωματικοί της ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που είχε υποομάδες, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, τηλεφωνικές συνομιλίες και αξιοποίηση στοιχείων που άφησαν στις εισβολές τους, όπως αποτυπώματα, DNA και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.




Αρχικά συνελήφθησαν περιφερειακά μέλη, αλλά τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν και πέρασαν χειροπέδες και στους 4 αρχηγούς της συμμορίας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις, ανάμεσα τους Ρομά και ένας Αλβανός, ενώ έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στις ληστρικές επιδρομές τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μάλιστα το Σάββατο οδηγήθηκαν στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την γιγαντιαία επιχείρηση για να συλλάβουν και άλλα μέλη της "συμμορίας των χρηματοκιβωτίων", αλλά και για να καταφέρουν να βρουν τον οπλισμό τους.


Το «προφίλ» της συμμορίας

Τον περασμένο Δεκέμβριο μέλη της διαβόητης συμμορίας εισέβαλαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις εταιρείας αλλαντικών στην Κηφισιά. Η ληστεία κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του γιου και του αδελφού του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.




Από τότε οι αδίστακτοι ληστές συνέχισαν σχεδόν καθημερινά τις εισβολές σε μεγάλες εταιρείες στα Βόρεια προάστια, στη βορειοανατολική, δυτική Αττική, στο Σχηματάρι , αλλά και στα Οινόφυτα. Ο τρόπος δράσης ίδιος, η σύνθεση όμως της συμμορίας άλλαζε, αφού υπήρχαν υποομάδες και μέλη με διαφορετικό ρόλο (τσιλιαδόρος, κλέφτης αυτοκινήτων κλπ.)

Οι επιθέσεις γίνονταν συνήθως ξημερώματα σε μεγάλες επιχειρήσεις κοντά στην εθνική οδό ή την Αττική οδό για να διαφεύγουν γρήγορα, ενώ οι ληστές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, πιστόλια, μαχαίρια ή ρόπαλα. Τα μέλη της συμμορίας, συνήθως 4 με 6, δεν δίσταζαν να δέσουν τους φύλακες με πλαστικές ταινίες tire up και στη συνέχεια είτε άδειαζαν από χρήματα τα μεγάλα χρηματοκιβώτια, είτε τα φόρτωναν εάν είναι μικρά σε κλεμμένα οχήματα, συνήθως τζιπ. Για να εξαφανίζουν αποτυπώματα και DNA μετά τις εισβολές πυρπολούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα και έφευγαν με άλλα οχήματα. Επίσημες ανακοινώσεις για την εξάρθρωση της "συμμορίας των χρηματοκιβωτίων" αναμένεται να κάνει η ασφάλεια Αττικής την προσεχή Δευτέρα. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.