Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ....!!

Τη λήψη εκτάκτων μέτρων ενόψει του διάπλου του ρωσικού στόλου από το στενό του Βοσπόρου έλαβε η τουρκική κυβέρνηση, μετά την πληρ...

Συναγερμός στην Άγκυρα: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν να ανατινάξουν ρωσικά πλοία στο Βόσπορο






Τη λήψη εκτάκτων μέτρων ενόψει του διάπλου του ρωσικού στόλου από το στενό του Βοσπόρου έλαβε η τουρκική κυβέρνηση, μετά την πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών περί οργάνωσης χτυπήματος από τους τζιχαντιστές.




Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προκύπτουν από την ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων σχετικών αναρτήσεων στα social media, οι τζιχαντιστές έχουν έτοιμο σχέδιο να πλήξουν τον ρωσικό στόλο καθώς θα διαπλέει τον Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως πιθανό τρόπο εκδήλωσης της επίθεσης, την εκτόξευση ρουκετών και τη χρήση βομβών-βαρελιών. Ειδικά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε τοποθεσίες που είναι πιθανόν να αποτελέσουν τη βάση για την εκδήλωση της επίθεσης.

Επίσης, αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια του διάπλου των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο, να περιπολούν την περιοχή ελικόπτερα της αστυνομίας και δύο πολεμικά σκάφη, προκειμένου να επέμβουν, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η διοίκηση του ρωσικού στόλου έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Στις 15 Μαΐου, τη Δευτέρα, το ρωσικό πλοίο «Caesar Kunikov» διέπλευσε τον Βόσπορο συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και υψηλού επιπέδου μέτρα ασφαλείας.

Στην Άγκυρα πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιχειρήσει να προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, μετά τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο πρόεδροι, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.