Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ..!!!

Τα διασταυρούμενα κύματα είναι ένα παράξενο φαινόμενο που μπορεί να δει κάποιος από ψηλά. Πρόκειται για ένα περίεργο μοτίβο στη θάλασσα ...





Τα διασταυρούμενα κύματα είναι ένα παράξενο φαινόμενο που μπορεί να δει κάποιος από ψηλά. Πρόκειται για ένα περίεργο μοτίβο στη θάλασσα που μοιάζει με «πλέγμα». Συμβαίνει όταν δύο κυματικά συστήματα διασχίζουν το ένα το άλλο σε σχεδόν κάθετες γωνίες. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα κύματα που παράγονται από ένα μετεωρολογικό σύστημα (π.χ. καταιγίδες σε κάποια περιοχή) συγκρούονται με τα κύματα που παράγονται από ένα άλλο μετεωρολογικό σύστημα (π.χ. δυνατοί άνεμοι σε άλλη περιοχή).



Τα κύματα μπορούν να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του νερού. Ακόμη και στις πιο ήρεμες μέρες, οι κακές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν σε άλλα σημεία του ωκεανού δημιουργούν κυλιόμενα κύματα που απομακρύνονται από την καταιγίδα και ταξιδεύουν σε άλλα σημεία. Αυτά είναι πολύ διαφορετικά από τα κύματα των ωκεανών που δημιουργεί ο τοπικός άνεμος.





Όταν δύο κύματα που προέρχονται από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις συγκρούονται, δημιουργείται αυτό που ονομάζεται «cross sea» ή αλλιώς διασταυρούμενα κύματα στην επιφάνεια του νερού, με τις κορυφές τους να γίνονται διπλάσιες σε ύψος. Το φαινόμενο είναι δύσκολο να το δει κάποιος από την ακτή, ενώ από ψηλά είναι πολύ πιο εύκολα αντιληπτό.


kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.