Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΑ ΝΕΑ... ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...!!! «ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ...!!

Πρωτοφανή επίθεση εναντίον των ΗΠΑ αλλά και του ίδιου του ΝΑΤΟ, εξαπολύει η Τουρκία, εκτοξεύοντας μέσω του επίσημου κρατικού Πρακτορεί...

erntogan






Πρωτοφανή επίθεση εναντίον των ΗΠΑ αλλά και του ίδιου του ΝΑΤΟ, εξαπολύει η Τουρκία, εκτοξεύοντας μέσω του επίσημου κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΟΥ, κατηγορίες για συνεργασία με «τρομοκράτες» που παραβιάζει την Συνθήκη του ΝΑΤΟ.




«Η Συνεργασία ΗΠΑ-PYD/PKK παραβιάζει την Συνθήκη του ΝΑΤΟ» τιτλοφορείται το τηλεγράφημα το οποίο μέσα από καλά σχεδιασμένα γραφικά επιχειρεί να ενοχοποιήσει την συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας στον αγώνα εναντίον του ISIS με μοναδικό στόχο να μετατρέψει σε Νατοϊκή υπόθεση την δική της προσπάθεια εξόντωσης των Κούρδων όχι μόνο εκείνων που πρόσκεινται στο PKK αλλά και όλων όσων αντιστέκονται στις επιταγές του Ταγιπ Ερντογάν.

Η επίθεση αυτή εχει ιδιαίτερη σημασία καθως εκδηλώνεται πριν από δυο σημαντικά γεγονότα: Την συνάντηση του Ταγίτ Ερντογαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά δεν επιβεβαίωσε ακόμα ο Λευκός Οίκος και, Την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ λίγες ημέρες αργότερα, μια Σύνοδο που θα αποτελέσει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του κ. Τραμπ αλλά και την πρώτη επαφή του Τούρκου Πρόεδρου με τους Ευρωπαίους ηγέτες μετα το βαθύ ρήγμα που εχει προκαλέσει στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε., τα όσα συνέβησαν πριν και μετα το Δημοψήφισμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Συνθήκη του ΝΑΤΟ δεσμεύει τα μέρη να βοηθούν την διατήρηση και την ενίσχυση της ασφάλειας των άλλων μελών.

Οι ΗΠΑ σύμφωνα με την Αγκυρα, προσφέροντας εξοπλισμό στο “τρομοκρατικό” ΡΚΚ και στα παρακλάδια του PYD/YPG, βοήθησαν την τρομοκρατική οργάνωση να απλωθεί στο 1/5 της Συρίας, κάτι που πλέον αποτελεί «μείζονα απειλή» για την Τουρκία.




Η Άγκυρα κατηγορεί ακόμη τις ΗΠΑ ότι το ΡΚΚ επιτίθεται στην Τουρκία, ένα μέλος του ΝΑΤΟ με εκρηκτικά και όπλα που προσφέρονται από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.

Και το τηλεγράφημα του ΑΝΑΤΟΛΟΥ περιλαμβάνει και έναν κατάλογο των όπλων που υποτίθεται έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ στους Κούρδους: Αντιαρματικούς πυραύλους BGM-71 TOW-Anti-tank missiles, καθως και FGM-148 Javelin αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους -όπως επισημαίνεται- η Ουάσιγκτον εχει αρνηθεί να πουλήσει στην Τουρκία), Ρουκέτες και εκτοξευτήρες, εκτοξευτήρες χειροβομβίδων (MK19), όλμους 80 kai 120mm, αυτόματα Μ4 Cabrine και Μ16, στρατιωτικά οχήματα τύπου HUMWEE, θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού τύπου Cougar και αριθμό UAV (μη επανδρωμένων αεροσκαφών).

Το ΑΝΑΤΟΛΟΥ μάλιστα προβάλλει και το άρθρο 3 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, θεωρώντας ότι η συνεργασία των ΗΠΑ με το YPG στην Συρία παραβιάζει και αυτό το άρθρο της Ιδρυτικής Συνθήκης της Συμμαχίας. Το άρθρο 3 της Συνθήκης αναφέρει: «Με στόχο την πιο αποτελεσματική επίτευξη των στόχων της Συνθήκης , τα μέρη από μόνα τους και από κοινού με δικά τους μέσα και από κοινού συνδρομή θα διατηρούν και ενισχύουν την δική τους και συλλογική δυνατότητα απόκρουσης στρατιωτικής επίθεσης».

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.