Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠ΄ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ! ΕΚΑΝΑΝ... ΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ- ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Μια πρόσφατη «τάση» έχει θορυβήσει του γιατρούς και τους μαιευτήρες, αφού ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν με ...





Μια πρόσφατη «τάση» έχει θορυβήσει του γιατρούς και τους μαιευτήρες, αφού ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν με την «μέθοδο του λωτού», μια πρακτική που θέλει να ΜΗΝ κόβεται ο ομφάλιος λώρος, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος στον πλακούντα μέχρι να πέσει μόνος του.





Η μέθοδος χαιρετίζεται από ορισμένους ως μια «φυσική» επιλογή με πολλά οφέλη υγείας, όπως η χαλάρωση της μετάβασης από την μήτρα στον έξω κόσμο και η παροχή στο παιδί μιας επιπλέον προσφοράς θρεπτικών ουσιών.

Ωστόσο, οι γιατροί προειδοποιούν ενάντια σε αυτήν τη νέα… μόδα, επειδή ισχυρίζονται ότι μπορεί να οδηγήσει σε βακτήρια και λοίμωξη.

γέννηση

Ο κύριος σκοπός της «γέννησης του λωτού» είναι να επιτρέψει στο μωρό να αποκτήσει όλες τις θρεπτικές ουσίες που ο πλακούντας έχει να προσφέρει, όπως τα βλαστοκύτταρα, και να ανακτήσει το αίμα προτού ξεραθεί ο πλακούντας.

Οι υπέρμαχοι της μεθόδου αυτής υποστηρίζουν, ότι τα βρέφη μπαίνουν σε περιττό άγχος όταν αποκόπτονται από το υπόλοιπο της παροχής αίματος που ρέει μέσα από τον ομφάλιο λώρο από τον πλακούντα.

iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.