Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΗΝ ΨΥΝ' ΕΜΟΥΝ ΕΠΑΙΡΑΜΕΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΟΡΙΣΑΜΕ» Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ 90ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΝΤΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ... ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής για να πει κάποιος «παρακαλώ για το ψόπο μ’, εγέρασα τώρα», στα βαθιά γεράματα. Μια δύναμη όμως που την ...





Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής για να πει κάποιος «παρακαλώ για το ψόπο μ’, εγέρασα τώρα», στα βαθιά γεράματα. Μια δύναμη όμως που την έχει η θεία Μαρία, η Πιριτζάβα (πιριντζί στα τουρκικά σημαίνει πρώτος), όπως την αποκαλούν στη γειτονιά της στις Αχαρνές. Η πρώτεσσα, λοιπόν, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της στο pontos-news.gr, μαζί με τον γιό της Θύμιο, και κυριολεκτικά μας έκανε να γεμίσουμε ενέργεια. Σε ηλικία 90 ετών, τώρα χαίρεται τη ζωή με τα μωρά της, μας λέει.





Η Μαρία Τριανταφυλλίδου (το γένος Παπαδοπούλου) γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1927 στο Μεσοχώρ’ του Σοχούμ. Είναι η μικρότερη –και μοναδική εν ζωή– από τα πέντε αδέλφια της.

Παντρεύτηκε, και σε ηλικία περίπου 22 ετών, το 1949, και με ένα παιδί στην αγκαλιά, εξορίζεται από τον Καύκασο προς το Καζακστάν, όπου έμεινε με την οικογένειά της στο Ιλίτς του Παχταράλ μέχρι το 1982 – χρονιά που πήραν και τη μεγάλη απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα, στις 22 Ιανουαρίου.


Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ PONTOSNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.