Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη βόμβας κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της π...







Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη βόμβας κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, το πρωί της Τετάρτης.




Η βομβιστική επίθεση, η οποία ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες στην Καμπούλ και πραγματοποιήθηκε στην αρχή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, σημειώθηκε κοντά στην οχυρωμένη είσοδο της γερμανικής πρεσβείας, σκοτώνοντας Αφγανό φρουρό ασφαλείας και τραυματίζοντας μέλη του προσωπικού, ανέφερε μέσω του Twitter ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό ούτε την εθνικότητα των τραυματιών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως ζημιές από την έκρηξη υπέστη και το κτήριο της τουρκικής πρεσβείας, όμως το προσωπικό είναι σώο.

Το BBC μετέδωσε ότι σκοτώθηκε Αφγανός οδηγός που εργαζόταν για το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, ενώ τραυματίσθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι του, οι οποίοι νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο οδηγός που σκοτώθηκε, Μοχάμεντ Ναζίρ, εργαζόταν για την αφγανική υπηρεσία του BBC εδώ και τέσσερα χρόνια.




Ο Μπασίρ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, δήλωσε ότι επρόκειτο για έκρηξη παγιδευμένου οχήματος κοντά στη γερμανική πρεσβεία. «Όμως εκεί υπάρχουν επίσης αρκετά άλλα σημαντικά κτηριακά συγκροτήματα και γραφεία», επισήμανε στο πρακτορείο Reuters.

Η έκρηξη, από την οποία έσπασαν υαλοπίνακες και πόρτες εκτινάχθηκαν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ήταν ασυνήθιστα ισχυρή. Σύμφωνα με μερικές πληροφορίες, προκλήθηκε από εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε βυτιοφόρο νερού.

Σε δήλωση η οποία εκδόθηκε στην Καμπούλ από τη νατοϊκή αποστολή Αποφασιστική Υποστήριξη, αναφέρεται ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν το όχημα να εισέλθει στην αυστηρά προστατευόμενη Πράσινη Ζώνη στην οποία στεγάζονται πολλές ξένες πρεσβείες, καθώς και το αρχηγείο της νατοϊκής αποστολής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην έφτασε στον στόχο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.