Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΕΘΗΚΑΝ 7 ΤΟΝΟΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ...!!!

Επτά τόνοι όπλων, πυρομαχικών και χειροβομβίδων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη ενεργά, ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του προέδρου του «μουσ...





Επτά τόνοι όπλων, πυρομαχικών και χειροβομβίδων, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη ενεργά, ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του προέδρου του «μουσείου ειρήνης» σε ένα μικρό χωριό στο διαμέρισμα της Ταρν στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Το οπλοστάσιο περιείχε πολεμοφόδια, οβίδες, χειροβομβίδες, ενώ μερικά ήταν ενεργά. «Πολλά ήταν επικίνδυνα. Και για τον λόγο αυτό, τα παρακείμενα σπίτια εκκενώθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να εξασφαλίσουμε πως όλα θα γίνουν χωρίς απρόοπτα», δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή.




Θα χρειαστούν «δέκα ημέρες» στους πυροτεχνουργούς της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Τουλούζης για να περισυλλέξουν τα όπλα και στη συνέχεια να τα εξουδετερώσουν μέσα σε ένα λατομείο.





Τα εκρηκτικά βρέθηκαν το σπίτι του Κλοντ Μπουρντέλ, στο ήσυχο χωριό Μπουασεζόν της Ταρν, με τον θάνατό του, τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτός ο πρώην γιατρός ήταν επίσης πρόεδρος και ιδρυτής του μουσείου "Le Militarial", «μουσείου μνήμης για την ειρήνη», που βρίσκεται στην ίδια κοινότητα των λιγότερων από 500 κατοίκων, κοντά στο Καστρ.
Το μουσείο είναι αφιερωμένο στις συγκρούσεις του 20ού αιώνα (Α΄και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, πόλεμος της Αλγερίας). Ο Μπουρντέλ ήταν λάτρης της ιστορίας του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συλλέκτης.
Εργαζόταν για τη διατήρηση της συλλογικής Γαλλικής Μνήμης, του οργανισμού αυτού που τιμά τους αφανείς και διάσημους πεσόντες για τη Γαλλία και τις αξίες της και εστιάζει στη μετάδοση του μηνύματος για την αναγκαιότητα της μνήμης στις νέες γενιές. Ήταν πρόεδρος του οργανισμού στην Ταρν. Οι κληρονόμοι του ανακάλυψαν το εντυπωσιακό οπλοστάσιο.

Πηγή: AFP, DEPECHE.fr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.