Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 77 ΤΟΥ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΑΣΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΙΤΥΧΟΥΤΗΣ

Ένας από τους αθλητές που έχει συνδέσει όσο λίγοι το όνομα του με την ιστορία του Παναθηναϊκού δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο Ζαχαρί...

Παναθηναϊκός: «Έφυγε» ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης




Ένας από τους αθλητές που έχει συνδέσει όσο λίγοι το όνομα του με την ιστορία του Παναθηναϊκού δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κήρυξη τριήμερο πένθος και η σημαία της ομάδας θα κυματίζει μεσίστια στη Λεωφόρο, ενώ η ΠΑΕ ενημέρωσε πως στον αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ για τα play off θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και οι αθλητές θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.




Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θρηνεί για την απώλεια του Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος διαχρονικά αποτέλεσε, ως αθλητής και ως παλαίμαχος, μία εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων του Συλλόγου μας.

Αυτές τις ώρες του μεγάλου πένθους τα λόγια ωχριούν αφενός, για να περιγράψουν τα συναισθήματα σύσσωμης της Παναθηναϊκής οικογένειας, αφετέρου, για να καταγράψουν επαρκώς το μεγαλείο του ανδρός.

Από χθες (σημειολογικά 13η του μήνα) ο Παναθηναϊκός έχει καταστεί κατά πολύ φτωχότερος, διότι ο εκλιπών προσωποποιούσε -όσο ελάχιστοι- την ανιδιοτέλεια, την πίστη και ασφαλώς, την απέραντη αγάπη για τον Σύλλογο.

Ο ίδιος ανήκε στη χορεία των ανθρώπων, οι οποίοι είναι προορισμένοι για να κρατούν, πάντα και παντού, ψηλά την πράσινη σημαία με το Τριφύλλι. Και να το πράττουν με την υπερηφάνεια, που αποτυπώνεται στην εμβληματική φωτογραφία της 24ης Μαΐου 1964.

Η παρακαταθήκη του Ζαχαρία Πιτυχούτη προς όλους μας είναι πολύτιμη, ιδιαιτέρως σε δύσκολες και κρίσιμες εποχές για τον Σύλλογο. Τα διδάγματα πολλά.




Ο τρόπος, με τον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του στο Τριφύλλι, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τις τωρινές, αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενιές φιλάθλων του Συλλόγου μας.

Ο Παναθηναϊκός είναι Μεγάλος και θα παραμείνει Μεγάλος, όσο θα γεννιούνται άνθρωποι με τις αρετές του Ζαχαρία Πιτυχούτη. Γι’ αυτό κι όταν επέρχεται το βιολογικό τέλος τους, η λέξη που αρμόζει, εν μέσω της βαθειάς οδύνης, είναι μία: αναντικατάστατος.

H διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μετέχει στο πένθος της, με τον προσήκοντα σεβασμό.

Επίσης, κηρύσσει τριήμερο πένθος για τον Σύλλογο και γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο αυτό η σημαία του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου θα κυματίζει μεσίστια».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
«Πένθος στην οικογένεια του Συλλόγου για την απώλεια ενός σπουδαίου Παναθηναϊκού

Φτωχότερη είναι πια η Παναθηναϊκή οικογένεια μετά την απώλεια του Ζαχαρία Πιτυχούτη που «έφυγε» χθες σε ηλικία 77 ετών.

Ο Πιτυχούτης ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1961 προερχόμενος από τον Ηλυσιακό όπου ξεκίνησε την καριέρα του και έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας που κυριάρχησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για ολόκληρη τη δεκαετία αφήνοντας πίσω της απίστευτα ρεκόρ και σπουδαίες επιτυχίες με αποκορύφωμα το αήττητο πρωτάθλημα του 1964. Αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος από το 1961 ως το 1969, καταγράφοντας 182 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και 10 γκολ ενώ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1964, 1965, 1969) και δύο Κύπελλα (1967, 1969).

Μπορεί οι περισσότεροι να τον θυμούνται για το στιγμιότυπο από το γύρο του θριάμβου με τη σημαία του Παναθηναϊκού στα χέρια στο Καραϊσκάκης, η αλήθεια όμως είναι ότι ο εκλιπών κράτησε ψηλά τη σημαία με το τριφύλλι σε όλη του τη ζωή, ταυτίστηκε με το Σύλλογο και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και τον αξιών που αντιπροσωπεύει ο Παναθηναϊκός.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που θα ζει πάντα στη μνήμη και την καρδιά όλων των Παναθηναϊκών».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.