Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΟΡΤΑΖΕ Η ΚΟΥΦΑΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...!! «Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΛΕΕΙ 564 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

«Βιτρίνα της Τουρκίας» χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής, σε εκδήλωση με αφο...







«Βιτρίνα της Τουρκίας» χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής, σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο των 564 χρόνων από την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου του 1453.




«Και οι 80 συνολικά επαρχίες της Τουρκίας έχουν ανθρώπινους και υλικούς δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη (Ιστανμπούλ). Υπό αυτή την έννοια όταν μιλάμε για την Κωνσταντινούπολη σημαίνει ότι μιλάμε για την Τουρκία», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και επσήμανε:

«Όταν υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη σημαίνει ότι υπηρετούμε την Τουρκία. Τώρα, είναι γεγονός ότι ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου και πόλεις όπως η Αττάλεια και η Μούγλα είναι τουριστικά «σύμβολα», η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα της χώρας μας. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η βιτρίνα, όσο πιο λαμπερή γίνεται, τόσο πιο κερδοφόρα γίνεται η Τουρκία».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι όταν εκείνος μιλά για την Κωνσταντινούπολη είναι σαν να μιλά για ολόκληρη την Τουρκία και πρόσθεσε πως, όταν οι επισκέπτες ταξιδεύουν στην Πόλη είτε για δουλειές, είτε για τουρισμό, αυτή είναι η πρώτη επαφή με την χώρα.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ τόνισε ότι κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας διαφορετικές κοινότητες κατόρθωσαν να συνυπάρξουν για πολλά χρόνια. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.