Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 54η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ» ΤΟΥ!: ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ!..

Σε μία αποκάλυψη που θα κάνει πάταγο προβαίνει σήμερα ο «Στόχος», με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 54 ετών από την υποτιθέμενη...








Σε μία αποκάλυψη που θα κάνει πάταγο προβαίνει σήμερα ο «Στόχος», με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 54 ετών από την υποτιθέμενη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη: Το ίνδαλμα της Ελληνικής Αριστεράς, ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης (1912-1963) ήταν στενός συνεργάτης και πνευματικοπαίδι του κατοχικού Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου (1878-1961), ο οποίος καταδικάστηκε το 1945 σε Ισόβια Δεσμά ως Δοσίλογος και Συνεργάτης των Γερμανών από την Ελληνική Δικαιοσύνη!..




Κι αν σάς σοκάρει η έκφραση «υποτιθέμενη δολοφονία», ΡΩΤΑΜΕ: Γιατί κανείς δεν τολμά να αναφέρει τις ποινές που έρριξε η Ελληνική Δικαιοσύνη τον Δεκέμβρη του 1966 (4 μήνες πρίν την 21η Απριλίου!) στους συκοφαντημένους από την Αριστερά «δολοφόνους» του Λαμπράκη, Σπύρο Γκοτζαμάνη και Μανώλη Εμμανουηλίδη: 11 και 8,5 χρόνια αντιστοίχως, για θανατηφόρες σωματικές βλάβες προκληθείσες από Τροχαίο και ουχί για δολοφονία!.. Μια ποινή που θεωρήθηκε τότε πολύ βαρειά για ένα θανατηφόρο τροχαίο, όπως απεφάνθη η Ελληνική Δικαιοσύνη!.. Το ακούτε, βρωμεροί Αριστεροί; Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε το 1966 πως το Ίνδαλμά σας ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν δολοφονήθηκε, αλλά πήγε από τροχαίο. Συνεπώς, αν θέλετε να μιλάτε για «Δολοφονία Λαμπράκη» τολμήστε μια αναθεώρηση της Δίκης του, όπως έκαναν οι συγγενείς των Έξι εκτελεσθέντων το 1922 στο Γουδί και δικαιώθηκαν!..

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟ!
Πρίν 4 χρόνια, ο Βασίλης Βασιλικός είχε βγάλει στην εκπομπή του («Άξιον Εστί» στην ΕΤ-3) τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Κουτσιλιέρη, για να παρουσιάσει το βιβλίο των Λάζαρου Βλαδίμηρου και Αριστείδη Διαμαντή «Γρηγόρης Λαμπράκης 1912-1963, πρωτοπόρος της Γυναικονολογικής Ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα». Μεταφέρω επί λέξει τα λόγια του καθηγητή για να αντιληφθείτε πώς θάβεται η Αλήθεια στην Ελλάδα…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΛΙΕΡΗΣ: «Ο Λαμπράκης τελείωσε την Ιατρική Σχολή το 1939 και ασχολήθηκε με την Ιατρική μέχρι το 1959, μετά αρχίζει η πολιτική του σταδιοδρομία... Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκινάει τις μελέτες του, έχοντας κάποιους ογκόλιθους δασκάλους: Τον Νικόλαο Λούρο στο «Μαρίκα Ηλιάδη» το νοσοκομείο… Εκεί, με την έλευση των Γερμανών υπάρχει Κατοχική Κυβέρνηση, οπότε ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΑΙ ο Νικόλαος Λούρος και την θέση του καταλαμβάνει ο Λογοθετόπουλος, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, ο μετέπειτα Πρωθυπουργός. Όταν η Κυβέρνηση απέπεμψε τον Νικόλαο Λούρο, ΟΛΟΙ οι γιατροί της Κλινικής παρητήθησαν. ΌΛΟΙ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ο οποίος σεβόμενος τον Λογοθετόπουλο ως γιατρό και δάσκαλό του μέχρι τότε, δεν μπορούσε να του κάνει κάτι τέτοιο, πράγμα που το εκτίμησε αργότερα και ο Νίκος ο Λούρος, ο αποπεμπόμενος ας πούμε»!..




ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ 1940-41 Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ;

Ιδού, πώς διαστρεβλώνεται η Αλήθεια στην σημερινή Ελλάδα όπου λύνει και δένει η Ανθελληνική Αριστερά… Όλοι οι γιατροί του «Μαρίκα Ηλιάδη» παραιτήθηκαν όταν οι Γερμανοί Ναζί έδιωξαν τον Νικόλαο Λούρο (το 1974 ο «Εθνάρχης» Καραμανλής τον έκανε υπουργό Παιδείας της Οικουμενικής Κυβερνήσεώς του) ΠΛΗΝ ΤΟΥ Γρηγόρη Λαμπράκη. Κι αυτό, αντί να το ονομάσουμε καθαρό Δοσιλογισμό, ο καθηγητής Μιχάλης Κουτσιλιέρης το αποκαλεί… σεβασμό του Λαμπράκη προς τον δάσκαλό του Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο, τον μετέπειτα Κατοχικό Πρωθυπουργό των Γερμανών Ναζί!.. Παρεπιμπτόντως, στον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο του 1940-41 πού υπηρέτησε ο 28χρονος τότε ΓρηγόρηςΛαμπράκης; ΠΟΥΘΕΝΑ! Τον λούφαρε ο πάτρονάς του, ο δοσίλογος καθηγητής της Ιατρικής Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, σε μία εποχή που ακόμη και οι κουραμπιέδες του Κολωνακίου (όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γεώργιος Ράλλης και ο Παναγιωτάκης Κανελλόπουλος) φορούσαν το χακί και εστέλλοντο έστω και εις τα μετόπισθεν!.. Άλλο κεφάλαιο αυτό, με το οποίο θα ασχοληθεί στο μέλλον ο «Στόχος»: Ο Ήρωας της Ελληνικής Αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε ΜΕΓΑΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΣ στον Πόλεμο του 1940-41, έχοντας «βύσμα» τον ίδιο τον μετέπειτα Κατοχικό Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο!...

ΙΔΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ – Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ας δούμε, όμως, πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα… Αντιγράφω από τον 3ο τόμο των «Θεμάτων Μαιευτικής και Γυναικολογίας» του καθηγητού Παναγιώτου Γεωργακόπουλου, ο οποίος τρέφει απεριόριστο σεβασμό για τον Λογοθετόπουλο ως επιστήμονα ιατρό. Σημειωτέον ότι το ανωτέρω σύγγραμμα εκδόθηκε το σωτήριον έτος 2008, για να μη νομίζετε ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου:

«Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν είναι περίεργη η περαιτέρω γερμανόφιλη στάση του Λογοθετόπουλου, αλλά μάλλον αναμενόμενη. Πράγματι στις 27 Απριλίου του 1941 ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να συγχαρούν το Γερμανό Πρέσβη για τις επιτυχίες της χώρας του με την ιδιότητα του Προέδρου του Ελληνογερμανικού Συνδέσμου. Λίγες ημέρες αργότερα διορίστηκε από τα κατοχικά στρατεύματα Αντιπρόεδρος της πρώτης δοσίλογης κατοχικής Κυβέρνησης του Στρατηγού Γεωργίου Τσολάκογλου καθώς και Υπουργός Υγείας και Παιδείας της ίδιας Κυβέρνησης. Από τη θέση αυτή δεν ξέχασε και τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες άλλες από τις οποίες εξετέλεσε με οράματα και άλλες με μικροψυχία.





Έτσι, το Δεκέμβριο του 1942 απονέμει στον Επιμελητή του Επικουρικό Καθηγητή τότε της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Δημήτριο Αντωνόπουλο τον τίτλο του τακτικού Καθηγητή της Έδρας που κατείχε ο ίδιος. Ο Αντωνόπουλος στην αρχή αποδέχτηκε τη θέση, όμως μετά από δύο μήνες παραιτήθηκε για να επανεκλεγεί πολύ αργότερα υπό νόμιμες πια συνθήκες από την Ιατρική Σχολή το 1959 στη θέση του Τακτικού Καθηγητού της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Προηγουμένως είχε στραφεί κατά του Καθηγητού Νικολάου Λούρου, ανταγωνιστή και αντιπάλου του στην ακαδημαϊκή του καριέρα, αλλά και κατά του Μαιευτηρίου «Μαρίκα Ηλιάδη». Το Δεκέμβριο του 1941 αντικαθιστά το νόμιμο ΔΣ του Μαιευτηρίου με δοτό. Η παράνομη αυτή ενέργεια ακυρώνεται με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και το νόμιμο ΔΣ του Ιδρύματος επανέρχεται για να εκδιωχθεί και πάλι με Νομοθετικό Διάταγμα Συνταγματικού Περιεχομένου (30.8.42) που αποκαθιστά εκ νέου το δοτό ΔΣ του Λογοθετόπουλου. Συγχρόνως επιτάσσει τους χώρους του Δημοσίου Μαιευτηρίου για τις ανάγκες του Στρατού Κατοχής (26.9.42) και με διαταγή του αυτό εγκαθίσταται στον πρώτο όροφο του Μαιευτηρίου «Μαρίκα Ηλιάδη» (ΜΜΗ) που πια περιορίζεται στο ισόγειο του Κτιρίου του.

Με πίεση στο ΔΣ του ΜΜΗ ο Λογοθετόπουλος επιχειρεί την απομάκρυνση του Καθηγητού Νικολάου Λούρου από την Επιστημονική Διεύθυνση του Μαιευτηρίου, την οποία τελικά επιτυγχάνει (31.3.42). Τη θέση του καταλαμβάνει στην αρχή ο αναφερθείς Επιμελητής του Λογοθετόπουλου Καθηγητής Δημ. Αντωνόπουλος (13.7.42 - 25.3.43) και μετά ο ίδιος ο Λογοθετόπουλος ύστερα από την απομάκρυνσή του από την Πρωθυπουργία (25.3.43 – 28.3.45). Ο ίδιος ο Λούρος περιγράφει τα αποχαιρετιστήρια στο Μαιευτήριο «Μαρίκα Ηλιάδη» συγκλονιστικά. Όλοι σχεδόν οι συνεργάτες του παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατοχική ενέργεια του Λογοθετόπουλου. Όλοι εκτός από ένα νέο υποβοηθό που ο Λούρος συμπαθούσε ιδιαίτερα για το αθλητικό του παρελθόν, όπως γράφει ο ίδιος.





Αυτός ήταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης! Ο Λαμπράκης έμεινε και συνεργάστηκε με τον Κατοχικό Πρωθυπουργό. Ο Λούρος όμως δεν του κράτησε κακία. Το 1950 εισηγήθηκε στην Ιατρική Σχολή την εκλογή του στη θέση του Υφηγητού της Γυναικολογίας, όπως την είχε προετοιμάσει ο Λογοθετόπουλος».


ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ, βρωμεροί Αριστεροί; Ο Κατοχικός Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος έκανε καθηγητή της Ιατρικής τον φυγόστρατο Ήρωά σας Γρηγόρη Λαμπράκη προτείνοντάς τον (μέσω Νικολάου Λούρου) ως Υφηγητή της Γυναικολογίας, προφανώς για να τον ανταμείψει που δεν τον παράτησε στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής!.. ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ οι Ανθέλληνες Αριστεροί!...

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Β. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ;

Μερικά ακόμη πρίν ολοκληρώσουμε: Στην εκπομπή «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ-3 (Μάϊος 2013), ο ανακριτής της υποθέσεως Λαμπράκη Χρήστος Σαρτζετάκης δήλωσε πως επί μήνες κοιμόταν με την δικογραφία κάτω από το μαξιλάρι του για να μην διαρρεύσει στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός ομολόγησε (για πρώτη φορά) στην εκπομπή του Κούλογλου, πως ο τότε Πνευματικός Καθοδηγητής της ΕΔΑ, Μίμης Δεσποτίδης, ήταν αυτός που του έδωσε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Δικογραφία της «Δολοφονίας Λαμπράκη» και τον διέταξε να γράψει το «Ζ» για λογαριασμό της ΕΔΑ! Πώς, βρέθηκε στα χέρια των Κομμουνιστών η δικογραφία με την οποία κοιμόταν κάτω από το μαξιλάρι του ο Χρήστος Σαρτζετάκης; Για την ιστορία, η εν λόγω δικογραφία δεν έχει δεί ακόμη το φώς της δημοσιότητος και (όπως είπε ο Βασιλικός) φυλάσσεται σε θυρίδα στην Αμερική μαζί με το υπόλοιπο Αρχείο του!..

Εφημερίδα "Στόχος"

,,,

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.