Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΟΜΠΑ...!! ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΞΙΦΟΜΑΧΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ ΤΟ 2002 ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ο ΜΑΚΡΟΝ

Γεννήθηκε πριν 45 χρόνια στη Γουαδελούπη και από έξι ετών άρχισε να ασχολείται με την ξιφασκία ενώ παρακολουθούσε τις επιτυχίες το...






Γεννήθηκε πριν 45 χρόνια στη Γουαδελούπη και από έξι ετών άρχισε να ασχολείται με την ξιφασκία ενώ παρακολουθούσε τις επιτυχίες του χρυσού ολυμπιονίκη Ζαν Φρανσουά Λαμούρ. Η νέα υπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν, Λορά Φλεσέλ έχει κατακτήσει συνολικά πέντε ολυμπιακά μετάλλια στην ξιφασκία: δύο χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στην Αθήνα το 2004 και άλλο ένα χάλκινο στο Σίδνεϊ το 2000.




Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η 40χρονη τότε Φλεσέλ ορίστηκε σημαιοφόρος της γαλλικής αποστολής στις τελετές έναρξης και λήξης.

Ένα μελανό σημείο στην καριέρα της Γαλλίδας αθλήτριας ήταν όταν το 2002, δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας, βρέθηκε θετική σε έλεγχο για ντόπινγκ. Η ίδια, δήλωσε αθώα και υποστήριξε ότι ήταν θύμα της φαρμακευτικής αγωγής ενός προσωρινού κινησιοθεραπευτή.

Πάντως, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η τοποθέτησή της στο υπουργείο Αθλητισμού ήταν η «έκπληξη» του Εμμανουέλ Μακρόν καθώς η Φλεσέλ «έχει αγγίξει την πολιτική μόνο με την άκρη του ξίφους της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Le Parisien.

Το 2015, η πρώην αθλήτρια έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο γαλλικό «Dancing with the stars» στο πλευρό του χορευτή Γκρεγκουάρ Λιονέ και εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ««Nos chers voisins» (Λατρεμένοι μας γείτονες) στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.




Το καλοκαίρι του 2016 η γοητευτική Λορά Φλεσέλ εργάστηκε ως σχολιάστρια στο Canal + για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ενώ στις αρχές Απριλίου ανέλαβε παρουσιάστρια για μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ils font la France» (Αυτοί κάνουν τη Γαλλία) για το δίκτυο Numéro 23.

Αν και δεν έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, η νέα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας είναι μέλος από το 2010 στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Handicap International» και στο CESE (οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμβούλιο).

Στις 3 Μαΐου η Φλεσέλ συνυπέγραψε μαζί με 60 νυν και πρώην αθλητές κείμενο στήριξης στον Εμμανουέλ Μακρόν και καταψήφισης στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού είναι παντρεμένη με τον Ντενί Κολοβίκ και έχουν μια κόρη που γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2001. Ο Κολοβίκ γνώρισε την σύζυγό του τον Ιούλιο του 1994, όταν εργαζόταν ως δημοσιογράφος και πήγε να της πάρει συνέντευξη. Ο ίδιος, σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωσε πως ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος και το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.