Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: ΟΙ ΗΠΑ «ΕΧΑΣΑΝ» 1ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!

Δείτε αναλυτικά τα όπλα που θα έστελναν οι ΗΠΑ στο Ιράκ - Οι μεταφορές που... έχασαν το δρόμο τους εμπεριείχαν δεκάδες χιλιάδες όπλα,...





Δείτε αναλυτικά τα όπλα που θα έστελναν οι ΗΠΑ στο Ιράκ - Οι μεταφορές που... έχασαν το δρόμο τους εμπεριείχαν δεκάδες χιλιάδες όπλα, αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων, εκατοντάδες χιλιάδες όλμους, τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Humvee, και άλλου είδους εξοπλισμό, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλεξίσφαιρα, κιάλια και κάθε λογής εξοπλισμό

Ο Αμερικανικός στρατός απέτυχε να παρακολουθήσει την πορεία στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων που μεταφερόταν από τις ΗΠΑ προς το Ιράκ και το Κουβέιτ, σύμφωνα με έγγραφο που μόλις πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.





Ο εξοπλισμός ήταν συνολικής αξίας άνω του 1 δις. δολαρίων και χάθηκε κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες, την Τετάρτη, ως αποτέλεσμα αιτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, στο πλαίσιο της Ελευθερίας της Πληροφόρησης (Freedom of Information Act).

Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης (ITEF) των τοπικών ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ, με στόχο την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, το 2015, είχε εγκρίνει κονδύλι, 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για όπλα τα οποία θα αποστέλλονταν εκεί.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης



Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο που δημοσιεύει η Διεθνής Αμνηστία, και το οποίο με τη σειρά του, ήρθε στη δημοσιότητα στις 9 Σεπτεμβρίου το 2016, σε κάποιες από αυτές τις μεταφορές προς το Ιράκ, τα ίχνη των όπλων χάθηκαν και, όπως δήλωσε και στέλεχος του στρατού, πιθανώς να κατέληξαν και στους ίδιους τους τζιχαντιστές. Υπεύθυνη γι' αυτό το μπέρδεμα θεωρείται η 1η μονάδα υποστήριξης του στρατού (1st Sustainment Command Theater), η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των μεταφορών και την τήρηση του αρχείου.

Οι μεταφορές που... έχασαν το δρόμο τους εμπεριείχαν δεκάδες χιλιάδες όπλα, αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων, εκατοντάδες χιλιάδες όλμους, τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Humvee, και άλλου είδους εξοπλισμό, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλεξίσφαιρα, κιάλια και κάθε λογής εξοπλισμό, τα οποία οι ΗΠΑ προόριζαν να δώσουν, στον Ιρακινό στρατό, στους σιίτες αντάρτες και τους Κούρδους Πεσμεργκά, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.


Τα όπλα που προορίζονταν για τον Ιρακινό στρατό








Τα όπλα που προορίζονταν για του Κούρδους Πεσμεργκά








Τα όπλα που πήγαιναν σε άλλους αντάρτες





«Ο κυβερνητικός έλεγχος δίνει ανησυχητικές πληροφορίες για τα ελαττώματα που έχει ο Αμερικάνικος στρατός σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα μεταφορών. Αναφέρει πως χάθηκε εξοπλισμός 1 δις. δολαρίων σε μια πολύ άστατη περιοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, Patrick Wilcken.




Ο Αμερικανικός στρατός με την σειρά του υποσχέθηκε πως θα «σφίξει» τα συστήματα ασφαλείας και ελέγχων του κατά την διάρκεια των μεταφορών που θα πραγματοποιηθούν στο Ιράκ και σε άλλες χώρες.

Ο Wilcken είπε πως είναι ζωτικής σημασίας τα όπλα και ο εξοπλισμός να ελέγχονται μετά το πέρας κάθε διανομής.

«Οποιεσδήποτε αδυναμίες κατά μήκος της αλυσίδας μεταφοράς αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο απώλειας των όπλων, σε μια περιοχή όπου οι ένοπλες ομάδες καραδωκούν».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.