Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ: 17 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ!

«Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κ. Κεραμέως,...







«Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κ. Κεραμέως, για την εξέλιξη του προγράμματος προσφυγικής εκπαίδευσης»




Αθήνα, 5 Μαΐου 2017

Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτή Επικρατείας, Νίκης Κ. Κεραμέως, για την εξέλιξη του προγράμματος προσφυγικής εκπαίδευσης, προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για το θέμα, η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ιδιαίτερη πτυχή των δικαιωμάτων του παιδιού αποτελεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση, όπως κατοχυρώνεται από δύο βασικά νομικά κείμενα: το άρθρο 16 του Συντάγματος και το άρθρο 28 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Κρίσιμος δείκτης για την αξιολόγηση των δικαιωμάτων του παιδιού είναι το «συμφέρον του παιδιού», σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 3), το οποίο αποτελεί το κριτήριο για τον τρόπο εφαρμογής των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο νομοθέτης, αλλά και η κάθε Κυβέρνηση κατά την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών.

Η ελληνική Πολιτεία όφειλε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε όλοι οι προσφυγόπαιδες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την μάθηση, εν γένει.




Ωστόσο, εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με τον βαθμό στον οποίο υπηρετείται αυτός ο στόχος, καθώς, αφενός η αριθμητική αποτύπωση της κατάστασης παραμένει θολή, αφετέρου παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των πολιτικών, παρά το γεγονός ότι για τη χρηματοδότηση των δράσεων υφίστανται διαθέσιμοι πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, ενώ παράλληλα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από κονδύλια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO).

Περαιτέρω, σε πολλές περιπτώσεις το κενό που αφήνει η διαχειριστική ανεπάρκεια από την πλευρά της Κυβέρνησης, καπηλεύονται ορισμένες ομάδες επιτήδειων, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα.

Τέλος, ο αριθμός των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων αυξάνεται εκθετικά, με το πλαίσιο προστασίας τους να παραμένει ελλιπές.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει. Για το λόγο αυτό, θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα στην Κυβέρνηση και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.