Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΗΣΙΜΟ: 10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ GOOGLE

Χάρη στο Google, έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε πληροφορίες σε δισεκατομμύρια σελίδων. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η υπερπληθώρα πλη...





Χάρη στο Google, έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε πληροφορίες σε δισεκατομμύρια σελίδων. Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η υπερπληθώρα πληροφόρησης πολλές φορές κάνει δύσκολο να βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε. Για τέτοιες περιπτώσεις, το Google έχει ενσωματώσει κάποιες επιλογές που μας βοηθούν να έχουμε λιγότερα και πιο συγκεκριμένα, πιο στοχευμένα, αν θέλετε, αποτελέσματα στην αναζήτησή μας.





Ενότητα 1η: στίξη

Όταν κάνουμε αναζήτηση στο Google, μας επιστρέφει τα αποτελέσματα που έχουν όλες τις λέξεις που έχουμε ορίσει, ανεξαρτήτως σειράς, αρκεί να βρίσκονται κάπου στη σελίδα. Μπορούμε όμως να το κάνουμε πολύ πιο συγκεκριμένη την αναζήτηση, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω:

Σημείωση: Τα παρακάτω σημεία στίξης λειτουργούν στις περισσότερες μηχανές αναζήτησης
1. Ακριβής φράση («λέξη 1 λέξη 2 λέξη3 κλπ»)

Λέμε στο google πως θέλουμε τις λέξεις της αναζήτησης στη σειρά που τις βάλαμε, σαν φράση. Για παράδειγμα, η αναζήτηση «μέλι και καρύδια» (με τα εισαγωγικά)



θα επιστρέψει διαφορετικά αποτελέσματα από τη «καρύδια και μέλι».



2. Εξαιρώντας αποτελέσματα (λέξη1 -λέξη2)

Στα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται μόνο οι σελίδες που περιέχουν τη λέξη1 και ΔΕΝ περιέχουν τη λέξη2. Κάθε λέξη που θέλουμε να εξαιρέσουμε πρέπει να έχει τη δική της παύλα. Στο παραπάνω παράδειγμα, αν θέλουμε σελίδες που αναφέρονται στο μέλι αλλά όχι στα καρύδια (γιατί… είμαστε αλλεργικοί, υποθέτω?), η αναζήτηση θα ήταν: μέλι -καρύδια.

Αντίστοιχα, αν θέλουμε τα άρθρα του Pcsteps.gr αλλά όχι τα tutorials (επειδή διαβάζοντας το pcsteps.gr παίζουμε πλέον τον υπολογιστή στα δάχτυλα):

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

pcsteps

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.