Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΥ Ο Β' ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ... ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΝΥ TIMΕS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ...

Παρότι οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι στο β΄ γύρο των Γαλλικών εκλογών θα επικρατήσει και με μεγάλη διαφορά ο Εμμανουέλ Μακρό...

lepen-makron_0





Παρότι οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι στο β΄ γύρο των Γαλλικών εκλογών θα επικρατήσει και με μεγάλη διαφορά ο Εμμανουέλ Μακρόν,

οι πιο σώφρονες κρατούν μικρό καλάθι και αυτό γιατί οι Γάλλοι είναι εθνικιστές σε μεγάλο βαθμό και ένα έκτακτο γεγονός – π.χ.τρομοκρατική ενέργεια – μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα με απρόβλεπτες.




Ηδη η Λεπέν στις πρώτες δηλώσεις της μετά τον πρώτο γύρο, κατηγορεί τον Μακρόν ότι δεν έχει το σθένος και τη δύναμη να αντιμετωπίσει τον ισλαμικό κίνδυνο και τις τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί ότι είναι μέρος του συστήματος των τραπεζών, ως πρώην τραπεζικός. Παράλληλα σηκώνει το αντιγερμανικό και αντιευρωπαϊκό στοιχείο, το οποίο εκπροσωπεί ο Μακρόν, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τους πανηγυρισμούς της Μέρκελ για την επικράτησή του.

Έτσι, δεν αποκλείεται στην περιφέρεια της Γαλλίας, δηλαδή στις μικρές πόλεις και στις αγροτικές περιοχές όπου είναι πιο ανοιχτά τα αυτιά στο λαϊκισμό από ότι στις μεγάλες πόλεις η Λεπέν να πάρει υψηλό ποσοστό και δεν αποκλείεται στις 7 Μαΐου να δούμε να εξελίσσεται ένα ντέρμπι.

Αυτό υποστηρίζουν οι New York Times οι οποίοι και αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι Γάλλοι πολίτες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα λοιπόν με το αμερικανικό δημοσίευμα, ο Μακρόν κυριάρχησε σε οικονομικά δυναμικές περιοχές και μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι και το Μπορντό, όπου η επαγγελματική και κοινωνικά προοδευτική καμπάνια του έπεισε τους ψηφοφόρους.



Η Μαρίν Λεπέν κέρδισε έδαφος σε περιοχές με υψηλή ανεργία και χαμηλούς μισθούς, όπου και επικέντρωσε την προεκλογική της εκστρατεία, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στη μετανάστευση αλλά και να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις της Γαλλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.