Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΕΛΗ... ΟΙ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΙ RED ARROWS ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΑΣ...

Θα παραμείνουν για εκπαίδευση 5 εβδομάδων... Έφτασαν χθες και προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρ...







Θα παραμείνουν για εκπαίδευση 5 εβδομάδων... Έφτασαν χθες και προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, το φημισμένο ακροβατικό σμήνος της RAF, οι “Red Arrows”, προκειμένου να παραμείνουν εκεί για εκπαίδευση διάρκειας 5 εβδομάδων, που θα αποτελεί και την τελική φάση της χειμερινής τους εκπαιδεύσεως, προτού ξεκινήσουν την φετινή περίοδο επιδείξεων στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο.




Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που οι “Red Arrows” επισκέπτονται την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Τανάγρα, καθώς εκεί συνδυάζουν τέλειες συνθήκες παραμονής, καιρού και εκπαιδεύσεως, με αυτές τις διαμονής στη γειτονική και πανέμορφη Χαλκίδα, γεγονός που έχει ενθουσιάσει τους υπεύθυνους της Μοίρας.

Συνολικώς 11 διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hawk έφτασαν και προσγειώθηκαν στην 114 ΠΜ, προερχόμενα από την Ιταλία, όπου και είχε διανυκτερεύσει η αποστολή. Τα αεροσκάφη είχα απογειωθεί στις 27 Απριλίου από τη βάση του, την αεροπορική βάση της RAF Scrapton και με δύο ενδιάμεσους ανεφοδιασμούς σε καύσιμα στην ηπειρωτική Γαλλία και στην Κορσική, έφτασαν στην Ιταλία, για διανυκτέρευση και από εκεί – χθες – πέταξαν απευθείας για την Τανάγρα.

Παραδοσιακώς τα τελευταία χρόνια η άφιξη των φημισμένων Red Arrows στην Τανάγρα αποτελεί την τελική φάση της εκπαιδεύσεώς του και τις τελευταίες ημέρες φτάνει και ο Βρετανός Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως, ενώπιον του οποίου οι πιλότοι της Μοίρας πραγματοποιούν την τελική τους επίδειξη και αφού λάβουν το από μέρους του «ΟΚ», τότε θα ξεκινήσουν κανονικώς την 53η ετήσια περίοδο επιδείξεων στη Βρετανία και στον κόσμο!




Επικεφαλής της Μοίρας (Team Leader) αλλά και επικεφαλής του ακροβατικού σμήνους ως “Red-1”, είναι ο Επισμηναγός David Montenegro, ο οποίος πριν από την αναχώρηση από τη βάση τους στη Βρετανία είχε δηλώσει τα εξής: «Σύντομα θα είμαστε ξανά στη φιλόξενη βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα και για το λόγο αυτό είμαστε ευγνώμονες τόσο για τους φιλοξενούντες εμάς Έλληνες συναδέλφους μας, όσο και για την τοπική ελληνική κοινότητα».

Ο ίδιος πρόσθεσε τα εξής: «Αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τμήμα της ετήσιας εκπαιδεύσεως της Μονάδος μας και για μας έχει μεγάλη αξία να βρισκόμαστε κάθε χρόνο στην Τανάγρα για την εκτός Βρετανίας φάση της εκπαιδεύσεώς μας, κάτι που γίνεται συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, το γεγονός ότι συνδυάζεται εκπαίδευση πάνω από ξηρά και θάλασσα, αλλά και η εξαιρετική φιλοξενία των Ελλήνων συναδέλφων και των υπηρεσιών που υπάρχουν στην Τανάγρα, την καθιστούν για μας έναν ιδεώδη τρόπο για την τελική μας προετοιμασία και μας επιτρέπει να «γυαλίσουμε» τις ικανότητές μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα εκπαίδευση 5 εβδομάδων των Read Arrows φέρει την κωδική ονομασία “Springhawk” και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει 15 εξόδους εβδομαδιαίως του Ακροβατικού Σμήνους, που αποτελείται από 9 αεροσκάφη (τα άλλα δύο είναι αναπληρωματικά) και από προσωπικό 50 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, εκτός των ιπταμένων. Οι Red Arrows θα επιστρέψουν στη Βρετανία στις αρχές Ιουνίου και η φετινή σαιζόν θα ξεκινήσει με την αεροπορική επίδειξη στο Torbay για να ακολουθήσουν άλλες 59 επιδείξεις – συνολικώς 60 – σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.