Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΩΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ «ΜΩΡΑ» ΤΩΝ ΜΠΟΥΓΚΑ - ΜΠΟΥΓΚΑ... ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ Μ΄ΕΝΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΝΕ ΑΡΝΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Πρέπει να τρώμε αρνί το Πάσχα; Φέτος η μοίρα του χαριτωμένου αυτού ζώου πήρε τελείως άλλη διάσταση στην Ιταλία. Κι αυτό γιατί μικρ...





Πρέπει να τρώμε αρνί το Πάσχα; Φέτος η μοίρα του χαριτωμένου αυτού ζώου πήρε τελείως άλλη διάσταση στην Ιταλία.

Κι αυτό γιατί μικρά αρνιά έγιναν γκεστ σταρ σε ένα βίντεο κλιπ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Κρατώντας ένα μπιμπερό με γάλα στο χέρι, και έχοντας ένα τρυφερό χαμόγελο, στην αυλή της βίλας του στο Arcore, ο Μπερλουσκόνι εντυπωσιάζει: περιτριγυρισμένος από πέντε αρνάκια, με μια ρομαντική μουσική να παίζει, ο πρώην πρωθυπουργός λέει: «Το Πάσχα επιλέξτε τη ζωή, φάτε χορτοφαγικά».

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύντροφός του Francesca Pascale και η ιταλίδα βουλευτής Michela Brambilla, πρόεδρος της ιταλικής Λίγκας για την υπεράσπιση των ζώων και του περιβάλλοντος.



Ο ηγέτης της Forza Italia εκκλιπαρεί τους Ιταλούς να μη φάνε τα αθώα αρνάκια.

Οπως ήταν φυσικό, το κλιπ του δεν πέρασε απαρατήρητο. Το ίντερνετ γέμισε σχόλια ότι ο Σίλβιο θέλει τώρα να πάρει τις ψήφους των ζωόφιλων. Αλλά όπως αποκαλύπτει η La Repubblica, το θέμα με τα αρνάκια δεν σταμάτησε εκεί. Την Τετάρτη, 12 Απριλίου, η πρόεδρος της βουλής Laura Boldrini έκανε κάτι παρόμοιο: κάλεσε στο γραφείο της στη βουλή δύο αρνιά τα οποία υιοθέτησε, σώζοντάς τα έτσι από βέβαιο θάνατο.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο Ματέο Ρέντσι, όπως αναφέρει η Corriere della Sera. Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα φάει αρνί το Πάσχα «είναι μια οικογενειακή παράδοση», είπε.

Και επειδή στην Ιταλία όλα είναι πολιτική, το θέμα με τα αρνάκια πήρε διαστάσεις. Η Il Tempo, πάντα επικριτική για τα κακά που συμβαίνουν στη Ρώμη, κατήγγειλε την επόμενη ημέρα ότι Laura Boldrini προσκαλεί «τα ζώα στη βουλή, την ώρα που τα γουρούνια, τα αγριογούρουνα, ακόμη και ένας ταύρος κάνουν βόλτα στην πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.