Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: Η «ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ» ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ... ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΩΣ ΤΟ «ΠΑΛΙΟ» ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ

newsbomb.gr_ Πώς το «σύστημα» του βαθέος ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διεισδύσει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβει σημαντικές θέσεις στ...

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η «συνιστώσα» των κουμπάρων και τα... ορφανά του ΠΑΣΟΚ






newsbomb.gr_ Πώς το «σύστημα» του βαθέος ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διεισδύσει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και να καταλάβει σημαντικές θέσεις στην κεντρική διοίκηση - Ποιος ο ρόλος του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα - Φιλίες και κουμπαριές που θα... γράψουν ιστορία.




Του ειδικού συνεργάτη Βαγγέλη Μπότσαρη

Κάθε μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας παραμένουν στην διακυβέρνηση του τόπου γίνεται όλο και πιο έντονη η «πασοκοποίηση» του κυβερνώντος κόμματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη εκδήλωση για την ονοματοδοσία των σηράγγων στον νέο δρόμο Κορίνθου Πατρών.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του Πρωθυπουργού και έχει τεθεί επικεφαλής της νεοπασοκικής πτέρυγας στο κυβερνών κόμμα, τόλμησε να ταυτίσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Αν. Παπανδρέου λέγοντας: «Η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξης Τσίπρας».

Στην φράση αυτή περικλείεται και η νέα πολιτική φιλοσοφία των στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν ως στόχο να κυριαρχήσουν στο κυβερνών κόμμα: είναι σκληροί υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουν ...φορείς της παράδοσης του Ανδρέα Παπανδρέου, εκφράζουν διαφωνίες στο παρασκήνιο για την παρουσία του απαρχαιωμένου κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος και με τακτικές ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 δημιουργούν μηχανισμό προσβλέποντας στην δημιουργία ενός νέου κόμματος μακροπρόθεσμα με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό που θα αναλάβει τον ρόλο της ...χαμένης Δημοκρατικής Παράταξης.

Βέβαια παίρνουν αποστάσεις από τα πρώην στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ενσωματώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Π. Κουρουμπλής, η Θ. Τζάγκρη και ο Μ. Μπόλαρης, σε μία προσπάθεια να εμφανιστούν ως η ανερχόμενη γενιά της κυβέρνησης που δεν έχει βαρίδια από το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.




Η ομάδα των Τσιπρικών ΠΑΣΟΚων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, κουβαλά και όλες τις συνήθειες του παλαιού πολιτικού συστήματος αφού συνδέονται μεταξύ τους με κουμπαριές ή κοινούς πολιτικούς αγώνες από τα φοιτητικά τους χρόνια, όπου σχεδόν όλοι ανήκαν στον μηχανισμό του Άκη Τζοχατζόπουλου ,και έχουν τοποθετηθεί σε κυβερνητικές θέσεις κλειδιά από τον υπουργό Υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι με κουμπαριά συνδέεται και με τον υιό Καλογρίτσα πολύ πριν δημοσιοποιηθούν οι υποθέσεις με τα δάνεια της τράπεζας Αττικής και τα βοσκοτόπια που έμπαιναν ως εγγύηση για την παροχή δανείων.
Η καταγγελία Κεγκέρογλου για την χαμένη τιμή του ...ΠΑΣΟΚ

Η σύγκρουση μεταξύ των νεοπασόκων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει τα όρια αφού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, έφτασε σε σημείο να καταθέσει την βουλή λίστα με στελέχη για τα οποία, όπως είπε ο ίδιος, αποδεικνύεται εμπράκτως ότι το «παλιό» ΠΑΣΟΚ μετακόμισε σύσσωμο στον ΣΥΡΙΖΑ.



«Και επειδή είδα πολλούς Βουλευτές από αυτήν την κατηγορία να χειροκροτούν σήμερα εδώ τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, θέλω να πω ότι και εμείς έχουμε μια Εξεταστική και κοιτάζουμε να δούμε τι έγινε πράγματι το ποσό που δανειοδοτήθηκε. Έχουμε σαράντα ενδεικτικά –συνεχίζεται η εξέταση– πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που πήραν μαζί τους το πολιτικό κεφάλαιο και άφησαν πίσω τους τα χρέη που τους αναλογούν. Θέλω να το καταθέσω στα Πρακτικά και να βγει αντίγραφο να δοθεί στα κόμματα, ώστε να είναι ενήμερα, γιατί πραγματικά δεν μπορεί εδώ πέρα να έρχονται και να χειροκροτούν πολλοί από τους διαχειριστές αυτής της κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και κατέθεσε τη λίστα στην οποία περιλαμβάνονταν:
PINAKAS 1


ΔΕΙΤΕ ΕΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.