Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» - ΒΙΝΤΕΟ -

Η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο διάστημα την Ισπανία έκανε την θάλασσα του Αλμποράν να "καταπιεί" την "Παναγία ...





Η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο διάστημα την Ισπανία έκανε την θάλασσα του Αλμποράν να "καταπιεί" την "Παναγία Πάρου". Το πλοίο βρισκόταν εγκαταλελειμμένο εδώ και τέσσερα χρόνια στο λιμάνι.
Σύμφωνα με το nautilia.gr, το διάσημο πλοίο της NEL LINES, αρχικά κάθισε με την πρύμνη στο βυθό και στη συνέχεια ανατράπηκε με την αριστερή πλευρά του και να μισοβυθιστεί. Για το συμβάν πιθανότατα ευθύνεται η κακή κατάσταση του σκάφους σε συνδυασμό με τη μεγάλη καταιγίδα που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη θάλασσα του Αλμποράν.





Για την ιστορία, το "Παναγία Πάρου", ναυπηγήθηκε το 1996 από τα γαλλικά ναυπηγεία Chantier Leroux & Lotz Naval στο Saint-Malo Naval για λογαριασμό της φημισμένης SNCM. Στις 26 Μαρτίου του 1996 ολοκληρώθηκε ως NGV ASCO και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της γαλλικής εταιρείας στις ακτοπλοϊκές μεταφορές της Μεσογείου.

Είχε χωρητικότητα 4.934gt (359 dwt), μήκος 102 μέτρα, πλάτος 15,4 μέτρα και βύθισμα 2.79 μέτρα. Εξοπλιζόταν με 4 κύριες μηχανές MTU 20V 1163 συνολικής ιπποδύναμης 35.328 B.H.P. και ανέπτυσσε ταχύτητα 37,5 κόμβων. Είχε ικανότητα μεταφοράς 576 επιβατών και 150 Ι.Χ..

Το θρυλικό ταχύπλοο της πολύπαθης NEL LINES, τον Απρίλιο του 1996 δρομολογήθηκε μεταξύ Νίκαιας - Λιβόρνου. Τις θερινές περιόδους του 2002 και 2003 εκτελούσε δρομολόγια στις γραμμές Almeria - Ghazaout και Almeria - Oran.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.