Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΕΛΟΣ....!!! ΔΕΝ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Ο ΓΕΡΟΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...!!! ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΤΟΧΟ» ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ...

ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ Δ...







ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

Εδώ και δεκαετίες κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες ότι δήθεν τον Γεώργιο Παπαδόπουλο τον βάπτισε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Μάλιστα, παρασυρμένος από αυτήν την φήμη, αυτό το είπε κάποτε σε μία συνέντευξί του και ο Στ. Παττακός.

Γράφει ο  Μάνος Ν. Χατζηδάκης

Και όμως. Ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί ένα ακόμη μύθευμα γύρω από την ζωή του Γ. Παπαδοπούλου.




Τον Γεώργιο Παπαδόπουλο λοιπόν, ουδέποτε τον “βάπτισε” ο “Γέρος” –όπως τον αποκαλούσαν- Παπανδρέου. Τον βάπτισε ο ιατρός Π. Μυλωνόπουλος από την Πάτρα. Τούτο επιβεβαιώνει και το σχετικό πιστοποιητικό βαπτίσεως, καθώς και ο συγγενής του Γ. Παπαδοπούλου, Άγγελος Παπαθάνου στο έργο του «Συνταγματάρχης ἀντί Λοχία» σελ. 31 - 32.

Πως πλάσθηκε αυτός ο “μύθος”; Είναι απλό: Ο πατέρας του Γεωργίου Παπαδοπούλου, Χρήστος Παπαδόπουλος, στα εφηβικά του χρόνια –μεταξύ 1897 και 1900- φοιτούσε στο Σχολαρχείο Χαλανδρίτσας. Ἐκεῖ εἶχε γνωριστεῖ μέ τόν συμμαθητή του Γεώργιο Παπανδρέου, ὁ ὁποῖος προερχόμενος ἀπό τό γειτονικό Καλέντζι, περνοῦσε καί τόν ἔπαιρνε ἀπό τό ἐνδιάμεσο Καλούσι καί βάδιζαν παρέα τήν 5ωρη καί γεμάτη ρεματιές καί κακοτράχαλα μονοπάτια, διαδρομή γιά τήν Χαλανδρίτσα.

Αυτή υπήρξε η μόνη σχέσις και γνωριμία των δύο ανδρών!...

Εκεί όμως που οι διαστρεβλωτές της ιστορίας ξεπερνούν τον εαυτό τους, είναι όταν –με αφορμή τα παραποιημένα γεγονότα- ισχυρίζονται ότι ο πατέρας του Γ. Παπαδοπούλου και ο ίδιος, ψήφιζαν... Γεώργιο Παπανδρέου!!!

Δεν γνωρίζουν βέβαια ότι ο πατέρας του Γ. Παπαδοπούλου ήταν τόσο φανατικός βασιλόφρων και υποστηρικτής του “Λαϊκού Κόμματος” που άλλαξε το επίθετό του από Παπαθάνου σε Παπαδόπουλος, για να μην έχη καμμία σχέσι με τους “βενιζελικούς” συγγενείς του!

Και όχι μόνο αυτό! Αλλά όπως σαφώς καταμαρτυρά ο εξάδελφός του, Άγγελος Παπαθάνου, ο πατέρας Παπαδόπουλος ήταν:

«Mαχητικός “Λαϊκός”, μετέπειτα ἀχώριστος οἰκογενειακός φίλος καί κομματάρχης στόν Νομό Ἀχαΐας, τοῦ “Λαϊκοῦ” βουλευτῆ καί ὑπουργοῦ Μίμη Στεφανόπουλου, πατέρα τοῦ μετέπειτα Προέδρου τῆς Δημοκρατίας Κωστῆ Στεφανόπουλου». («Συνταγματάρχης ἀντί Λοχία» σελ. 55)

Μάλιστα, ο Μίμης Στεφανόπουλος ἔγινε κουμπάρος τῆς ἀδελφῆς τοῦ Γεωργίου Παπαδοπούλου, Ἀθηνᾶς. Καί ὁ υἱός του Κωστῆς (ὁ μετέπειτα Πρόεδρος) διδάχθηκε τά πρῶτα γράμματα ἀπό τόν Γ. Παπαδόπουλο καί τόν πατέρα του!...

Αυτά για όσους ενδιαφέροναι για την πραγματική ιστορία. Και με την παραίνεσι σε όσους αναπαράγουν μυθεύματα, την επόμενη φορά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν ασχολούνται με την Ιστορία.

Αλλιώς καλλίτερα να μην ασχολούνται διότι απλά την κακοποιούν.

Εφημερίδα "Στόχος" - Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.