Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ «ΝΤΥΝΟΥΝ» ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑΤΟΥΑΖ...

Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς τα μέλη των μεγαλύτερων καρτέλ ναρκωτικών στις χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Οι π...






Δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς τα μέλη των μεγαλύτερων καρτέλ ναρκωτικών στις χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Οι πιο αιμοδιψείς συμμορίες, όπως η Mara Salvatrucha στο Ελ Σαλβαδόρ, γεμίζουν τα πρόσωπα και τα εμφανή σημεία του σώματος των μελών τους με τατουάζ.

Πολλοί εκτιμούν πως αυτά αποτελούν «παράσημα» για κάθε πλήγμα που προκαλείται στις αντίπαλες ομάδες, ενώ άλλοι «βλέπουν» μια μέθοδο που κάνει τα πρόσωπα των μελών πιο άγρια και τρομαχτικά. Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που ελάχιστοι αναλογίζονται: ο οικονομικός παράγοντας.







Σύμφωνα με τον Tom Wainwright, συγγραφέα του βιβλίου «Narconomics», οι αρχηγοί των καρτέλ επιλέγουν να «ντύνουν» τα μέλη τους με τατουάζ κυριολεκτικά από την κορυφή έως τα νύχια, θέλοντας να τους κρατήσουν για πάντα στη συμμορία.

Όπως εξηγεί ο Wainwright, θα είναι δύσκολο να βρει κανείς δουλειά όντας καλυμμένος με μελάνι. Ακόμα, τα άλλα μέλη θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους «ξεστρατημένους» από τα σύμβολα που θα έχουν πάνω στο σώμα τους.

«Είναι κάτι το οποίο (τους παροτρύνουν) να κάνουν. Και νομίζω ότι εάν θες να γίνεις μέλος μιας συμμορίας όπως η Mara Salvatrucha στο Ελ Σαλβαδόρ, δεν μπορείς να μπεις εάν δεν κάνεις τατουάζ», εξηγεί ο συγγραφέας.



http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/12/diethnes-tatuaz-cartel-narkotikon_n_9668462.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.