Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ: ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΞΕΝΑ ΣΚΑΦΗ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΖΗΤΗΣΕ «ΣΥΓΝΩΜΗ»

Επίσημη συγγνώμη ζήτησε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας μετά το άγριο «κράξιμο» από εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου για μια επετειακ...








Επίσημη συγγνώμη ζήτησε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας μετά το άγριο «κράξιμο» από εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου για μια επετειακή φωτογραφία για τα 68α γενέθλια του πολεμικού ναυτικού της χώρας, που εμφάνιζε πλοία και μαχητικά που ανήκουν σε άλλες χώρες!





Η φωτογραφία εμφανίστηκε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του υπουργείου στην ιστοσελίδα Weibo και στο WeChat (μια εφαρμογή μηνυμάτων για έξυπνα κινητά) στις 23 Απριλίου και απεικονίζει ένα κινεζικό αεροπλανοφόρο μαζί με μαχητικά αεροσκάφη, δύο πολεμικά πλοία συνοδείας και δύο υποβρύχια στο φόντο.

Ωστόσο, χρήστες του Διαδικτύου αναγνώρισαν στην επεξεργασμένη φωτογραφία ότι τα δύο πολεμικά πλοία που διακρίνονται στο φόντο είναι αμερικανικά κλάσης San Antonio, ενώ ένα απ’ τα μαχητικά αεροσκάφη είναι ένα ρωσικό MiG-35!




Επίσης, τρία άλλα μαχητικά που εμφανίζονται στη φωτογραφία είναι μεν κινεζικά, αλλά πρόκειται για αεροσκάφη J-10 που απογειώνονται από αεροδρόμια και όχι για τα J-15 του πολεμικού ναυτικού, που απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο.

Ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το κινεζικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να γιορτάσει «μια τόσο σημαντική ημερομηνία για το Ναυτικό» με... photoshop.

«Αυτοί οι υπεύθυνοι της προπαγάνδας είναι κουφιοκέφαλοι. Πρέπει να τους κυνηγήσουν που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους», σχολίαζε ένας χρήστης.

Μετά τη σφοδρή κριτική το υπουργείο ζήτησε συγγνώμη. Ο εκπρόσωπός του, Γιανγκ Γιουτζούν παραδέχθηκε ότι η φωτογραφία «δεν ήταν λεπτομερής». Κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ήταν η πρώτη φορά που το υπουργείο ζήτησε δημόσια συγγνώμη.dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.