Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ!..

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, ζητώντας παρέμβαση για τ...

Μήνυση από το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι για τους Ρομά στη Μύκονο






Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, ζητώντας παρέμβαση για την «απέλαση» των Ρομά στη Μύκονο. Το ΕΠΣΕ, μέσω του εκπροσώπου του Παναγιώτη Δημητρά, με αφορμή το δημοσίευμα του ΘΕΜΑΤΟΣ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για «αναφορά για σειρά αδικημάτων με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα».




Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Υποβάλλουμε σήμερα (24.4.17) τη δέκατη αναφορά μας για αδικήματα με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα, αιτούμενοι το σχηματισμό δικογραφίας αυτή τη φορά για ένα αδίκημα με βάση τη δημοσιευμένη χθες είδηση, στο ακόλουθο άρθρο του Πρώτου Θέματος, για φερόμενη εντελώς παράνομη απέλαση πολιτών (Ρομά και ενδεχομένως Πακιστανών) από τη Μύκονο».

Στη μήνυση περιλαμβάνεται και η σχετική ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για το θέμα η οποία έχει ως εξής: «Το άρθρο 5 του Συντάγματος προβλέπει ρητά ότι “Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα". Καταπατούν κάθε λέξη του Συντάγματος., Πρόσφατα η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ρομά σε ειδική συνεδρίαση της. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η υποκρισία τους ξεπερνά κάθε όριο. Ακολούθησαν την Μέρκελ, τώρα κάνουν τον Σαρκοζύ να φαντάζει προοδευτικός. Η παραίτηση των υπευθύνων είναι η μόνη λύση για να σωθούν, έστω, τα προσχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.