Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΜΕ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΡΙΛΑΣ AMBAM ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Παράξενο... και όμως αληθινό! Ο γορίλας Ambam περπατά σαν άνθρωπος και έχει γίνει διάσημος σε όλον τον κόσμο. Δείτε το βίντεο. Στ...







Παράξενο... και όμως αληθινό! Ο γορίλας Ambam περπατά σαν άνθρωπος και έχει γίνει διάσημος σε όλον τον κόσμο. Δείτε το βίντεο.
Στον ζωολογικό πάρκο του Kent της Αγγλίας, βρίσκεται ένας γορίλας διαφορετικός από τους άλλους. Λίγο πιο "ανθρώπινος"...





Ο λόγος που θυμίζει άνθρωπο είναι το περπάτημα του! Αφού αντί να περπατά στα τέσσερα, απολαμβάνει περισσότερο να στέκεται όρθιος όπως ακριβώς και οι άνθρωποι! Ο γορίλας Ambam έμαθε να περπατά με αυτόν τον τρόπο από μόνος του. Παρατηρώντας τους υπαλλήλους του πάρκου, θέλησε να τους μιμηθεί.


Το ήξερες ότι...

Οι άνθρωποι έχουν στενότερη εξελικτική συγγένεια με τα δύο είδη των χιμπαντζήδων: τον Κοινό Χιμπαντζή και τους Μπονόμπο (ή Πυγμαίους Χιμπαντζήδες). Διεξοδική έρευνα του γονιδιώματος έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι "έπειτα από 6.5 εκατομμύρια χρόνια ξεχωριστής εξέλιξης, οι διαφορές μεταξύ χιμπαντζήδων και ανθρώπων είναι δέκα φορές μεγαλύτερες από αυτές μεταξύ δύο τυχαίων ανθρώπων, και δέκα φορές λιγότερες από τις διαφορές μεταξύ αρουραίων και ποντικιών". Οι ομοιότητες του DNA ανθρώπων και χιμπαντζήδων κυμαίνονται μεταξύ 95% και 99%.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.