Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ... ΕΔΩ, ΣΤΗ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ... ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ! 7 ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Έντονες είναι οι διαφορές οι οποίες παρουσιάζουν τα πασχαλινά έθιμα ανά τον κόσμο. Στην παρακάτω μίνι λίστα θα βρείτε τις πιο παράξε...






Έντονες είναι οι διαφορές οι οποίες παρουσιάζουν τα πασχαλινά έθιμα ανά τον κόσμο. Στην παρακάτω μίνι λίστα θα βρείτε τις πιο παράξενες παραδόσεις τις οποίες συναντά κανείς τις ημέρες του Πάσχα σε επτά χώρες.

Στη Νέα Ζηλανδία σκοτώνουν κουνελάκια

Στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στο Central Otago εδώ και 26 χρόνια διοργανώνεται ένας ετήσιος διαγωνισμός στον οποίο κυνηγοί συμμετάσχουν σε ένα 24ωρο κυνήγι με στόχο τη θανάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων κουνελιών. Ο αριθμός των νεκρών κουνελιών αναμένεται να φτάσει στα 23.000.

Η τεράστια ομελέτα του Ναπολέοντα, Γαλλία

Στο Haux της Γαλλίας κάθε χρόνο αναλαμβάνουν να ταΐσουν και τους 1.000 κατοίκους με μια τεράστια ομελέτα που σερβίρεται την Κυριακή του Πάσχα.

Στην πλατεία του χωριού ανάβουν μια μεγάλη φωτιά και οι σεφ φροντίζουν για την παρασκευή της ομελέτας χρησιμοποιώντας 5000 αυγά, περισσότερα από 45 κιλά μπέικον, κρεμμύδια και σκόρδο. Στόχος είναι να φτιάξουν μια ομελέτα περίπου 3 μέτρων.

Το μπουγέλωμα της γυναίκας την Δευτέρα στη Σλοβακία

Την «βρεγμένη Δευτέρα» στη Σλοβακία, οι άνδρες τηρούν μια αρχαία παράδοση σύμφωνα με την οποία χτυπούν τις πόρτες σπιτιών και όταν οι γυναίκες ανοίγουν τους πετούν παγωμένο νερό που κουβαλάνε σε κουβάδες. Σύμφωνα με την παράδοση με τον τρόπο αυτό η γυναίκα ευλογείται με δύναμη και γονιμότητα. Μετά το μπουγέλο, οι άνδρες εισέρχονται στα σπίτια και ανταμείβονται με βαμμένα αυγά, λεφτά και βότκα.

Σουηδία: Οι «μάγισσες του Πάσχα»

Τη Μεγάλη Πέμπτη, τα παιδιά βάφουν τα πρόσωπά τους, ντύνονται μάγισσες, αρπάζουν τις σκούπες και πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα ζητώντας γλυκά.

Φωτιές στους λόφους, ΗΠΑ




Οι κάτοικοι του Fredericksburg του Τέξας ντύνονται πασχαλιάτικα κουνελάκια και Κομάντσι (φυλή αυτόχθονων Ινδιάνων) και παρελαύνουν μέσα στην πόλη ενώ στη συνέχεια βάζουν φωτιά στους λόφους που περιβάλλουν.

To τρέξιμο της Παναγιάς, Ιταλία

Η πομπή της La Madonna Che Scappa πραγματοποιείται την Κυριακή του Πάσχα, στη Sulmona στην Ιταλία. Οι πιστοί μεταφέρουν αγάλματα του Χριστού που Αναστήθηκε, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Πέτρου στην εκκλησία του San Filippo Neri και εκεί αναγγέλλουν την είδηση της Αναστάσεως στη θρηνούσα Madonna του Loreto.

Η Σταύρωση στις Φιλιππίνες

Τη Μεγάλη Παρασκευή καθολικοί στις Φιλιππίνες παίρνουν μέρος σε τελετές αναπαράστασης της Σταύρωσης του Ιησού και το τελετουργικό περιλαμβάνει αυτομαστίγωμα ενώ κάποιοι επιλέγουν να σηκώσουν έναν μεγάλο ξύλινο σταυρό όπως αναγκάστηκε να κάνει και ο Χριστός.

Ο ρουκετοπόλεμος της Χίου

Ένα έθιμο που ξεκινά από παλιά την εποχή της τουρκοκρατίας και είναι ένας "πόλεμος" ανάμεσα σε δύο ενορίες του Βροντάδου, την ενορία του Αγίου Μάρκου και την ενορία της Παναγίας της Ερειθανής.

Οι Μπότηδες της Κέρκυρας

Το έθιμο Μπότηδες στη Σπιανάδα στην Κέρκυρα είναι ένας συνδυασμός Ενετικών Παραδόσεων και Ορθόδοξων εθίμων. Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας.

Πληροφορίες από: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.