Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΡΩΣΤΑΚΙΑ... ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»!..

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σήμερα το βράδυ την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρα...

Η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα





Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σήμερα το βράδυ την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και στη συνέχεια το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μάκης Μαιλης παρουσίασε το βιβλίο «Δικτατορία 1967-1974» που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».




Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μια ειδική έκθεση στήθηκε στην έδρα της ΚΕ, με πλήθος ντοκουμέντων και υλικών από την αντιδικτατορική πάλη. Φύλλα του παράνομου «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή», υλικά της «Αδούλωτης Αθήνας», αλλά και γράμματα εκτοπισμένων, ντοκουμέντα της Κρατικής Ασφάλειας με «Δελτίον Συμβάντων», αποφάσεις για εκτοπισμούς, απαιτήσεις για δηλώσεις κ.λπ.

Ακόμα, υλικά από την παράνομη δράση κατά την περίοδο της χούντας(φωτογραφία), όπως μήτρες, φυλλάδια, αλλά και ειδική διατρητική μηχανή που χρησιμοποιούνταν για την έκδοση διαβατηρίων, όπως και άλλα υλικά αυτού του μηχανισμού, για παράδειγμα οι σφραγίδες εισόδου και εξόδου από το αεροδρόμιο, ή κρυπτογραφημένα μηνύματα. Ανάμεσα σε άλλα, ένα ζευγάρι παπούτσια με ειδική κρύπτη στο τακούνι, ή μικρογραφημένα χειρόγραφα της φυλακής, ανάμεσά τους ένα ποίημα του Μπάμπη Γκολέμα για το γεννημένο στη φυλακή γιο του.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 μπόρεσε να επιβληθεί σαν σήμερα πριν 50 χρόνια γιατί δεν βρήκε απέναντί της ένα λαό πολιτικά και ιδεολογικά προετοιμασμένο, οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος».

«Αντίθετα» είπε, «η πραγματική δύναμη του λαού ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών, που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς και από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας, με την περίφημη αστική νομιμότητα».

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά" έφτασε στο σημείο να προσφέρει κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία... «Αποδεικνύει καθημερινά, για πολλοστή φορά, ότι δεν έχει κανένα φραγμό, καμιά αναστολή, προκειμένου να στηρίξει τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» είπε χαρακτηριστικά. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.