Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ...

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah ισχυρίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου για ...

Η Daily Sabah ισχυρίζεται ότι στις 16 Μαΐου ο Ερντογάν θα συναντήσει τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο






Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah ισχυρίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου για να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.




Η Daily Sabah αναφέρει ότι ΗΠΑ και Τουρκία ταλανίστηκαν από εντάσεις στις σχέσεις τους κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά τώρα τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ερντογάν έχουν δώσει σημάδια ότι επιθυμούν την αποκατάσταση των σχέσεων τους.

Στη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με τη Daily Sabah, αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σε διάφορα θέματα, κυρίως όμως στον πόλεμο ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες είναι κατά σειρά προτεραιότητας -σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα- πρώτα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), μετά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και τέλος η λεγόμενη… FETÖ, που είναι ονομασία επινόηση του τουρκικού καθεστώτος για να αναφέρεται στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Daily Sabah υπενθυμίζει ότι οι σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον «ξίνισαν» κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα όταν οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που μάχονται στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος, ως τον πιο αποτελεσματικό τους εταίρο στον πόλεμο στη Συρία.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις YPG ως παρακλάδι του PKK.

Η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο κοινό που έχουν YPG και PKK είναι πως αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον φυλακισμένο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι YPG είναι ο στρατός που έφτιαξε το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD στη Συρία, το οποίο συμμετέχει και στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι τα αμερικανικά όπλα που παίρνουν οι Κούρδοι της Συρίας για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος καταλήγουν στο PKK για να σκοτώνει Τούρκους.




Ο Ερντογάν ωστόσο οφείλει να δώσει εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που καταγγέλθηκε από τη Ρωσία ότι έκανε με το Ισλαμικό Κράτος, για τα χημικά όπλα που καταγγέλθηκε μέσα στην τουρκική Βουλή ότι έδωσε στην Αλ Κάιντα και την ευρύτερη υποστήριξη που παρέχει στις τζιχαντιστικές ένοπλες οργανώσεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τη Daily Sabah σκοπεύει να θέσει στον Πρόεδρο Τραμπ και το θέμα της έκδοσης στην Τουρκία του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στην Πενσιλβάνια.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του ότι σχεδίασαν και εξετέλεσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες και έχει καταδικάσει το πραξικόπημα από την πρώτη στιγμή.

Την Πέμπτη με αλαζονικό ύφος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Ομπάμα απέτυχε να τηρήσει τις υποσχέσεις του και ελπίζει ότι η διακυβέρνηση Τραμπ δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.