Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΞΕΚ@ΛΙΑΣΕ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ!..

Στους δρόμους βγήκαν οι Έλληνες καλλιτέχνες διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό σύστημα που πλέον το χαρακτηρίζουν τελευταία πρά...

Μας κόβουν ένα μισθό ακόμα, λένε διαμαρτυρόμενοι καλλιτέχνες έξω από το υπ. Εργασίας




Στους δρόμους βγήκαν οι Έλληνες καλλιτέχνες διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό σύστημα που πλέον το χαρακτηρίζουν τελευταία πράξη του επαγγέλματος τους αφού με το νέο σύστημα εκεί που ο εργοδότης είχε την υποχρέωση να ασφαλίσει τον καλλιτεχνική στο ΙΚΑ σαν μισθωτό, ακόμα και με το δελτίο παροχής υπηρεσιών το νέο σύστημα περνάει την ασφαλιστική κάλυψη στον εργαζόμενο.




Οι καλλιτέχνες που βρίσκονται κάτω από το υπουργείο Εργασίας έχουν ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου προκειμένου να τούτου θέσουν τις θέσεις τους ενώ ζητούν να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα ασφάλισης.

«Μέσα σ’ αυτά που δίνουν είναι η νέα μείωση του αφορολόγητου πιθανόν στα 6.000 ευρώ και νέα μείωση συντάξεων με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς. Δηλαδή αφαίρεση άλλου ένα μισθού. Μέσα στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπαίνει ακόμα και το ζήτημα που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές στο δελτίο παροχής υπηρεσιών των καλλιτεχνών, που επί της ουσίας θα μας υποχρεώσουν να έχουμε, αφού μας αναγνωρίζουν ως αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και όχι ως μισθωτούς που είμαστε. Έτσι απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες απ’ την υποχρέωση να μας ασφαλίζουν και, μέσω της αυτασφάλισης και της συγχώνευσης των ταμείων, εκτός του ετήσιου φόρου, θα πρέπει να πληρώνουμε 160 ευρώ το μήνα για τις ασφαλιστικές μας εισφορές» αναφέρουν χαρακτηριστικά. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.