Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΛΕΝΗ ΡΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΑΝΝΑ ΖΑΜΑΝΙΚΑ

Τα αρμόδια όργανα της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου θα ελέγξουν συνολικά τις καταγγελίες που έχουν γίνει γύρω από την υπόθεση της Εισ...






Τα αρμόδια όργανα της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου θα ελέγξουν συνολικά τις καταγγελίες που έχουν γίνει γύρω από την υπόθεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Ράικου, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της προέδρου ΑΠ Β. Θάνου για έρευνα σε “διπλό ταμπλό”.


Επιβεβαιώνοντας όσα γράψαμε για αναμενόμενη διπλή έρευνα και για τον καθοριστικό ρόλο που θα έχει σύντομα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), η πρόεδρος ΑΠ γνωστοποίησε ότι ήδη κλήθηκαν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του ΑΠ, η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο εισαγγελέας επόπτης ανακριτών Σταμ. Δασκαλόπουλος για να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς που έκανε στις 31-1-17 η ανακρίτρια, ώστε να ελεγχθούν αρμοδίως (πειθαρχικά) οι περιγραφόμενες εκεί παραλείψεις περί μη διαβίβασης στην ανάκριση στοιχείων της δικογραφίας για εκσυγχρονισμό εξοπλιστικών προγραμμάτων ελικοπτέρων και φρεγατών.




Η Β. Θάνου τονίζει ότι “ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς”, που παραιτούμενη αναφέρθηκε σε παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς, που επιδιώκουν την ηθική της εξόντωση και παρεμπόδιση του έργου της.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΑΔΣ υπό την πρόεδρο ΑΠ και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως ΑΠ Ξ. Δημητρίου, για να κρίνει αν θα αντικαταστήσει ή όχι την Ελ. Ράικου, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής έχει στείλει στον ΑΠ σχετικό ερώτημα από τις 16 Μαρτίου, σχεδόν 2 μήνες πριν από την επικείμενη επίσημη λήξη της θητείας της Ελ. Ράικου (στις 11 Μαϊου), αλλά και μία εβδομάδα πριν από την θορυβώδη παραίτησή της.
Κατά την Β. Θάνου, για την ανανέωση ή μη της θητείας λαμβάνονται υπόψη κριτήρια αντικειμενικά, όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας (η Ελ. Ράικου συμπληρώνει δύο θητείες), η επίδοση και απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων, κλπ.
Αλ. Αυλωνίτης
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.