Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Ο «ΣΤΟΧΟΣ»: ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!... ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΣΚΕΑΔΕΣ...!!!

Ξεφεύγει η κατάσταση στα Σκόπια. Ομάδες «πατριωτών» «Μακεδόνων», οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού Γκρουέφσκι, συγκροτούν παραστρατιωτι...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ






Ξεφεύγει η κατάσταση στα Σκόπια. Ομάδες «πατριωτών» «Μακεδόνων», οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού Γκρουέφσκι, συγκροτούν παραστρατιωτικές ομάδες για να «υπερασπιστούν» τη «Μακεδονία» τους.

Η ιστοσελίδα Plus Info των Σκοπίων παρουσίασε αποκλειστικές φωτογραφίες όπου τέσσερις άνδρες ποζάρουν ντυμένοι με μαύρες στολές και φορώντας μπερέ, επί του οποίου υπάρχει η εγγραφή «πατριώτες».




Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο που αναμεταδίδει την είδηση, ο πρώτος αριστερά στη φωτογραφία είναι ο διευθυντής του Γυμνασίου του Πρίλαπου–Πρίλεπ, Κιρίλ Νικολόφσκι, ο οποίος ασκούσε πιέσεις στους μαθητές να πηγαίνουν στις διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του καθεστώτος.

Τα υπόλοιπα τρία άτομα δεν είναι γνωστά και δεν γίνεται σαφές εάν αυτή η συγκεκριμένη ομάδα είναι οπλισμένη ή όχι.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας εξεδόθη ένα διάταγμα από τρία ανώτερα μέλη του VMRO-DPMNE για τη δημιουργία ειδικών μονάδων με τις ονομασίες «Τίγρεις» και «Λύκοι», που θα φορούν στολές και θα συμμετάσχουν σε επιχειρησιακές δραστηριότητες.

Η ιστοσελίδα θέτει το ερώτημα:

Προετοιμάζεται η ηγεσία του VMRO-DPMNE για το σχηματισμό παραστρατιωτικών σχηματισμών προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση–SDSM και το αλβανικό κόμμα DUI;

«Στον λαό κυκλοφορούν φήμες ότι μπορεί σύντομα να δούμε ένα τέτοιο σενάριο καθώς την ιδέα της δημιουργίας μιας παραστρατιωτικής μονάδας «Λέοντες» επιβεβαίωσε και ο Τόνι Μιχαϊλόφσκι, μέλος της πολιτικής κίνησης για την υπεράσπιση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα», σημειώνει το δημοσίευμα.
Αντιδράσεις από τους Αλβανούς βετεράνους του UCK

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων του UCK, σύμφωνα πάντα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, σε συνάντησή ορισμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών που συμμετείχαν στις τάξεις του UCK, στον πόλεμο του 2001, αντέδρασαν δημοσίως στα αρμόδια όργανα της χώρας, ζητώντας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα κατά προσώπων στην οργάνωση που επονομάστηκε ως «Λιοντάρια» και επικαλούνται πολιτική ανυπακοή, δημιουργώντας παραστρατιωτικούς σχηματισμούς με ανθρώπους που έχουν καταδικασθεί από το Δικαστήριο της Χάγης, ως εγκληματίες πολέμου, για συμμετοχή τους σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο των Βετεράνων Νταίμ Χισένι.

«Αυτή είναι μια δήλωση – πρόκληση πολύ σοβαρή που παραβιάζει και υπονομεύει την αληθινή ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη των πολιτών σε αυτήν τη χώρα», σημειώνει η ανακοίνωση των Αλβανών βετεράνων του UCK.

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι περιμένει από τον διεθνή παράγοντα να δεσμευθεί για το κράτος δικαίου, για τη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα και την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων λόγω φυλετικής, εθνικής και θρησκευτικής ιδιαιτερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.