Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΒΕΛΑΧΟΥΤΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ «ΔΥΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»...!!!

Πέθανε το περασμένο Σάββατο στα 82 του, ο επί χρόνια Διευθυντής του «Ελεύθερου Κόσμου» και της «Απογευματινής» Γιώργος Βελαχουτάκος...







Πέθανε το περασμένο Σάββατο στα 82 του, ο επί χρόνια Διευθυντής του «Ελεύθερου Κόσμου» και της «Απογευματινής» Γιώργος Βελαχουτάκος, ένας από τους τελευταίους κάργα ελληνόψυχους δημοσιογράφους που ξεχώριζε σαν την μύγα μέσ’ στο γάλα από την συντριπτική πλειοψηφία των μπολσεβίκων συναδέλφων του. Ήταν ο μόνος που φώναζε δημοσίως στις διάφορες συνελεύσεις της ΕΣΗΕΑ πως δύο ήταν οι Μεγάλοι Ευεργέτες των Ελλήνων Δημοσιογράφων: Ο μπαρμπα-Γιάννης Μεταξάς και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος!..




Τον θυμάμαι να κλέβει την παράσταση την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, παραμονή του Αγίου Στυλιανού, στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, όπου συνεδρίαζε η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία» του Πάνου Σόμπολου. Τον λόγο είχε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και επί χρόνια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αναστασόπουλος, ο οποίος εξέφραζε την ανησυχία του ότι η Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα καταργήσει το Αγγελιόσημο από το οποίο αντλούν τα έσοδά τους όλα τα Δημοσιογραφικά Ταμεία. Την στιγμή που ο κ. Αναστασόπουλος υπενθύμιζε πως το Αγγελιόσημο δόθηκε από το Ελληνικό Κράτος στους Δημοσιογράφους στην θέση του καταργηθέντος «Λαχείου Συντακτών», ο μακαρίτης Γιώργος Βελαχουτάκος τον διέκοψε, σηκώθηκε όρθιος και βροντοφώναξε: «Τι να λέμε τώρα; ΔΥΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Να λέμε Αλήθειες. Εγώ είμαι Δεξιός και φιλελεύθερος, αλλά αυτό που λέω είναι Ιστορική Αλήθεια, είτε μάς αρέσει, είτε δεν μάς αρέσει»!..

Ο έχων τον λόγο Γιώργος Αναστασόπουλος (επί δεκαετίες «δεξί χέρι» του «Εθνάρχη» Καραμανλή) δεν τόλμησε να διαψεύσει τον Βελαχουτάκο, όπως και κανείς από τους παριστάμενους παλιούς δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος. Για την Ιστορία, θυμίζω πως ο αλησμόνητος Στυλιανός Παττακός ήταν αυτός που κατήργησε στα τέλη του 1967 το περίφημο «Λαχείο Συντακτών» και έδωσε στους Έλληνες Δημοσιογράφους το περίφημο «Αγγελιόσημο» (εισφορά 20% επί των Διαφημίσεων). Χάρις στο Αγγελιόσημο του Παττακού έζησαν πλουσιοπάροχα επί 48 χρόνια όλες οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις και τα Ταμεία των Δημοσιογράφων και η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να είχε στήσει προ πολλού το ΑΓΑΛΜΑ του Παττακού στο ισόγειο του ιστορικού κτηρίου της στην οδό Ακαδημίας 20 με την επιγραφή «Ο Μέγας Ευεργέτης της Ελληνικής Δημοσιογραφίας». Τώρα που η Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζεται να καταργήσει το Αγγελιόσημο κατ’ εντολήν της Τρόϊκας και όλα τα Δημοσιογραφικά Ταμεία θα χρεοκοπήσουν εν μια νυκτί, αρκετοί αγνώμονες δημοσιογράφοι θα θυμηθούν τον Μέγα Ευεργέτη τους Στυλιανό Παττακό και πόσο πρόστυχα του συμπεριφέρθηκαν όσο ζούσε…

Κοινός Νούς - Εφημερίδα "Στόχος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.