Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ... Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ «FATHER ALEX» EINAI ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Είναι εδώ και λίγες μέρες στην Ελλάδα, μαζί με τον συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, τον Έλληνα δεύτερης γενιάς, Γ. Παπαδόπουλο. Ο λό...







Είναι εδώ και λίγες μέρες στην Ελλάδα, μαζί με τον συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, τον Έλληνα δεύτερης γενιάς, Γ. Παπαδόπουλο.

Ο λόγος για τον ισχυρό και πολύ γνωστό στον κύκλο των ομογενών και όχι μόνο «Father Alex», δηλαδή πατήρ Αλεξ Καρλούτσο, που διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.




Ο λόγος της επίσκεψης του στην Ελλάδα είναι για να μεταβεί στην Δράμα, όπου σύμφωνα με την kathimerini.gr, θα γίνει η τελετή της επιστροφής ενός σπάνιου χειρογράφου κειμένου της Καινής Διαθήκης, που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και είχε κλαπεί κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την μονή Εικοσιφοινίσσης Δράμας και βρέθηκε στις ΗΠΑ.

Μάλιστα το βυζαντινό κειμήλιο θα το μεταφέρει στην Δράμα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Δημήτριος και θα το παραδώσει σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Η ιστορία του χειρόγραφου


Ο «Κώδικας 1424» όπως ονομάζεται το σπάνιο κειμήλιο, αποτελεί το παλαιότερο πλήρες χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης στον κόσμο, γραμμένο στα ελληνικά στη ρέουσα γραφή. Η ιστορία του «λέει» πως είχε πουληθεί στις ΗΠΑ το 1920 από έναν Ευρωπαίο βιβλιοπώλη, και βρέθηκε στην κατοχή της Λουθηρανής Θεολογικής Σχολής του Σικάγου.

Για την επιστροφή του έκανε πολλές και συνεχόμενες προσπάθειες η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τελικά η διοίκηση της Σχολής απάντησε θετικά, με αποτέλεσμα την επιστροφή τελικά του κειμηλίου στην Ελλάδα, που θα γίνει το Σάββατο και συμπίπτει με τις εορτές που οργανώνει η τοπική Μητρόπολη κατά το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, με αφορμή την προστάτιδα της πόλης Αγία Βαρβάρα.crashonline.gr

Ποιος είναι

Ο πατήρ Καρλούτσος δεν θεωρείται – και δεν είναι – κάποιος τυχαίος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πνευματικός σύμβουλος του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι ισχυροί ορθόδοξοι, ήταν επικεφαλής ενός ακόμη πιο «κλειστού» κλαμπ πλουσίων, του Leadership 100.

Ανέκαθεν βρισκόταν κοντά στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και πλέον, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, δεν κρύβει την προτίμηση του. Στο παρελθόν κρατούσε τις ισορροπίες και λόγω της θέσης του μεταξύ των δύο κομμάτων, καθώς διατηρούσε δίαυλο επικοινωνίας με τους Δημοκρατικούς έχοντας καλές σχέσεις με την Χίλαρυ Κλίντον.

Έχει διατελέσει Special Αssistant του Αρχιεπισκόπου και ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο, αλλά και τους ομογενειακούς οργανισμούς. Οι σχέσεις του με τον ελληνικής καταγωγής Γ. Παπαδόπουλο είναι στενές και μάλιστα σήμερα έδωσε το παρών και στην εκδήλωση της ΚΕΔΕ, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη και στην οποία απηύθηνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.