Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ...(;)

Με επεισόδιο των X-Files μοιάζει αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό σε θαλάσσια περιοχή του Καναδά! Στις ακτές της Νέας Σκωτίας ...




Με επεισόδιο των X-Files μοιάζει αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό σε θαλάσσια περιοχή του Καναδά!

Στις ακτές της Νέας Σκωτίας (Nova Scotia), ξεβράζονται νεκρά ψάρια και οστρακοειδή, χωρίς να γνωρίζει κανείς την αιτία. Ωστόσο, η μαζικότητα των θανάτων και η άγνοια των επιστημόνων για τους λόγους που τους προκαλούν, δημιουργούν έντονη ανησυχία.

Τον Νοέμβριο του 2016, οι ακτές της της νοτιοδυτικής Nova Scotia γεμισαν από χιλιάδες νεκρές ρέγγες. Ερευνητές πραγματοποίησαν εξετάσεις και πειράματα για ιούς και βακτήρια, αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Στα τέλη Δεκεμβρίου τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Οι παλίρροιες έφεραν στην παραλία νεκρούς αστακούς, καβούρια, αστερίες, και ακόμη περισσότερες ρέγγες. Κανονικά, θα περιμένε κανείς να έχει εκδηλωθεί κάποια ασθένεια που επηρεάζει τη θαλάσσια ζωή. Αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές σκέφτηκαν ότι η αιτία των μαζικών θανάτων μπορεί να είναι μια γιγαντιαία υποβρύχια τουρμπίνα που είχε εγκατασταθεί σε κοντινό κόλπο, την ίδια εποχή, για παραγωγή ηλεκτρισμού.

Οι ντόπιοι ψαράδες είχαν διαμαρτυρηθεί και είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς θεωρούσαν πως υπήρχε απειλή για τη θαλάσσια ζωή. Όμως, έχασαν τη δίκη και η τουρμπίνα εγκατασταθηκε.

Πάντως, οι εκτιμήσεις την αποσυνδέουν από τους θανάτους των θαλασσίων πλασμάτων, καθώς η τουρμπίνα έχει εγκατασταθεί 100 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που ξεβράζονται τα νεκρά ψάρια, και κανένα από αυτά δεν έχει ίχνη πώς χτυπήθηκε από στρόβιλο.

Έως ότου οι επιστήμονες καθορίσουν τι συμβαίνει στη Nova Scotia, αυτό είναι ένα άλλο θαλάσσιο μυστήριο που πυροδοτεί πολλά σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.