Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...!! ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...!!!

Η αλυσίδα καφε-ζαχαροπλαστείων Mado ετοιμάζει δεύτερο κατάστημα (500 τ.μ.!) ενώ άλλες έξι επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη Ρεπορτά...






Η αλυσίδα καφε-ζαχαροπλαστείων Mado ετοιμάζει δεύτερο κατάστημα (500 τ.μ.!) ενώ άλλες έξι επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Ε ντονο είναι το τουρκικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, που παίρνει πλέον σάρκα και οστά, αφού τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του χαρτιού, του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορίου βλέπουν ότι υπάρχουν προοπτικές στην περιοχή ή θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν την ολοένα και μεγαλύτερη τουρκική τουριστική κίνηση.




Πριν από μερικές ημέρες άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Mado, της μεγαλύτερης αλυσίδας καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας, στην οδό Βενιζέλου, ενώ στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξει το δεύτερο, εμβαδού 500 τ.μ., που θα είναι και εστιατόριο.

Πρόκειται για μία επένδυση 800.000 ευρώ, που δημιουργεί 52 νέες θέσεις εργασίας στην πόλη. Μάλιστα, στα σχέδια της Mado είναι να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή επέκτασή της, αφού όλο το franchise και η εκπαίδευση θα γίνονται στην πόλη.

Τρεις εργαζόμενοι σε αυτό, οι κ.κ. Βάγια, Μάκης και Μπάμπης

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάπτυξης της Mado στην Ελλάδα, αντιπρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος και τουριστικό πράκτορα Στέφανο Χατζημανώλη, η επιλογή της Θεσσαλονίκης έγινε γιατί η πόλη είναι απαιτητική σε θέματα γεύσης, οπότε αποτελεί και το καλύτερο τεστ για μία εταιρία που θέλει να επεκταθεί επί ελληνικού εδάφους, αλλά και επειδή η Mado ήθελε να έχει εύκολη πρόσβαση στα Βαλκάνια.

Χαρτί, τουρισμός

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των τουρκικών επιχειρήσεων, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην εστίαση.

Τη μεγαλύτερη κινητικότητα εμφανίζει ο κλάδος του χαρτιού, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της PAK Group, που απέκτησε τη ΜΕΛ, και της Eren, που υλοποίησε σημαντική επένδυση στη Σίνδο.

Την ίδια ώρα, τρεις τουρκικές τουριστικές επιχειρήσεις αναζητούν ξενοδοχεία προς εξαγορά στη Χαλκιδική, ενώ πριν από λίγο καιρό στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το πρώτο κατάστημά της η μεγαλύτερη τουρκική αλυσίδα ειδών σπιτιού και λευκών ειδών English Home.

dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.