Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ! - ΒΙΝΤΕΟ-

Του Δημήτρη Τσάκα. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν το πρωί της Παρασκευής φόρεσ...







Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν το πρωί της Παρασκευής φόρεσαν τη στολή της Φιλαρμονικής ορχήστρας και τους σκούφους του Αγίου Βασίλη και με τις τρομπέτες, τύμπανα και άλλα κρουστά επισκέφθηκαν την εταιρεία Volmar Construction και έψαλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σκορπώντας χαρά στους εργαζομένους και στα στελέχη, καθώς και στον συνέταιρο Ιωάννη Βολιανίτη (Βολάντης).





Τους μαθητές συνόδευσαν οι πρώην πρόεδροι του Σχολείου Σπύρος Γερουλάνος και Βασίλης Ντανάς οι οποίοι κρατούσαν τον κουμπαρά στον οποίο οι ομογενείς προσέφεραν τον οβολό τους για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν.

Ο κ. Βολιανίτης ευχαρίστησε τους μαθητές και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία, επιτυχίες και ειρήνη και όλοι μαζί προσευχήθηκαν όπως το 2017 καταστεί το έτος της ανέγερσης του σχολείου.





Ο κ. Σπύρος Γερουλάνος επεσήμανε ότι θα επισκεφθούν ελληνικές επιχειρήσεις και σπίτια ομογενών στο Μπρούκλιν και τα έσοδα από τις δωρεές θα διατεθούν για το νέο τετραώροφο σχολικό συγκρότημα, που είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σχολικά κτίρια στη Νέα Υόρκη και φιλικό προς το περιβάλλον.

Το κτίριο θα έχει αμφιθέατρο, κοινοτική αίθουσα, 15 αίθουσες διδασκαλίας και θα στοιχίσει πέντε περίπου εκατομμύρια δολάρια.





Το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι στιγμής έχει ήδη συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια και ευελπιστεί ότι μόλις ξεκινήσει το έργο θα πληθύνουν και οι δωρεές των ομογενών.

Οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν ενώ ψέλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το Σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι το μόνο ελληνικό απογευματινό σχολείο στο Μπρούκλιν το οποίο είναι ανεξάρτητο και δεν τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στο σχολείο διδάσκουν 16 εκπαιδευτικοί. Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, ενώ το Σάββατο τα μαθήματα είναι ολοήμερα. Εφέτος εγγράφτηκαν πενήντα περισσότεροι μαθητές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα – διαφορετικά από άλλα απογευματινά σχολεία ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζονται με το Προνηπιαγωγείο, το Νηπιαγωγείο μέχρι και την 8η τάξη.


ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.