Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΤΑΞΕ ΞΑΝΑ...!!! Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ...

Το Μουσείο Αεροπορικής Κληρονομιάς Ομάκα στο Μάρλμποροου (Marlborough) της Νέας Ζηλανδία διεξάγει κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ αεροπορ...

maxresdefault






Το Μουσείο Αεροπορικής Κληρονομιάς Ομάκα στο Μάρλμποροου (Marlborough) της Νέας Ζηλανδία διεξάγει κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ αεροπορίας μόνο με παλαιά αεροσκάφη μάχης.




Στην περυσινή αεροπορική επίδειξη γράφτηκε ιστορία και αυτό γιατί πέταξε για πρώτη φορά μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο μια απομίμηση της θρυλικής ιπτάμενης βόμβας των Γερμανών, το V1.

Η κλίμακα του ήταν ένα προς τρία τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο, με βάση τις αρχές του πυραύλου κρούζ (cruise) επίσης γνωστού ως η «doodlebug» ή «βόμβα buzz» από τους Συμμάχους στον Β “Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το warhistoryonline.


Η κωδική ονομασία που δόθηκε στην V1 από τους εφευρέτες της ήταν «Cherrystone», ενώ οι αξιωματικοί του Ράιχ της έδωσαν την πιο «δυνατή» ονομασία «Όπλο της εκδίκησης» (Vergeltungswaffe).


Η βόμβα ήταν ένα αυτοπροωθούμενο και αυτοκατευθυνόμενο βλήμα μεγάλης ακτίνας δράσης, η άτρακτος του ήταν κατασκευασμένη από χάλυβα, τα φτερά ήταν ξύλινα, ενώ ο κινητήρας τζετ Argus δημιουργούσε ένα βουητό – εξ ου και το ψευδώνυμο του.

Δείτε παρακάτω βίντεο από την πρώτη δοκιμαστική πτήση και μετά κατά την διάρκεια της επίδειξης:



Ηλίας Σιατούνης

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.