Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΙΕΙΣ... ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ! ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ «ΚΑΡΑΒΑΝΙ» ΨΑΡΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ 1 ΤΟΝΟ ΨΑΡΙΑ!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗ Μια μεγάλη δράση σχεδιάζουν οι Έλληνες αλιείς για να στηρίξουν τις οικογένειες που παλεύουν να επιβιώσουν την πε...






ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗ
Μια μεγάλη δράση σχεδιάζουν οι Έλληνες αλιείς για να στηρίξουν τις οικογένειες που παλεύουν να επιβιώσουν την περίοδο της κρίσης, φέρνοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων και της προσφοράς στην πρωτεύουσα.




O Σύνδεσμος Λιμνοθαλασσών Ελλάδας με την επωνυμία «Στέλιος Μπαλάσης» θα συγκεντρώσει ψάρια από τα νταλιάνια των Αλιευτικών Συνεταιρισμών και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα τα μοιράσουν στην Αθήνα μέσα από την Περιφέρεια Αττικής. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και ταυτόχρονα του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας «Άγιος Νικόλαος», Γιώργος Γκίλης μετέφερε στο www.ypaithros.gr ότι υπολογίζουν να συγκεντρώσουν πάνω από έναν τόνο ψάρια. «Θα έχει κεφάλια, αθερίνα, τσιπούρα, ψάρια από όλη την Ελλάδα. Συγκεντρώνουμε ψάρια από νταλιάνια της Βιστωνίδας, της Κεραμωτής, της Άρτας, του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και θα τα μεταφέρουμε στην Αθήνα. Τα έξοδα μεταφοράς τα αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος». Η Περιφέρεια θα ορίσει το σημείο που θα ξεκινήσει η διανομή των ψαριών σε Γηροκομεία και κοινωφελή Ιδρύματα.

«Σε τοπικό επίπεδο κάνουμε συχνά παρόμοιες δράσεις αλλά είναι η πρώτη φορά μέσω του Συνδέσμου που ενεργοποιούμαστε πανελλαδικά. Είμαστε ψαράδες, δεν μας περισσεύουν αλλά καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκες» λέει ο κ. Γκίλης. Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβρη ο Συνεταιρισμός Βιστωνίδας είχε μοιράσει τέσσερις τόνους ψάρια στους Δήμους Αβδήρων και Μύκης Ξάνθης καθώς και στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίλης «μοιράσαμε το πλεόνασμα μιας καλής ψαριάς». Στις 3 Δεκεμβρίου θα μοιραστούν με τον ίδιο τρόπο ψάρια σε όλη την Ελλάδα από τους Αλιευτικούς Συνεταιρισμούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία διανομής δωρεάν ψαριών στην Αττική.

Το μόνο που εύχονται οι αλιείς είναι ο καιρός να τους βοηθήσει στην μεταφορά, γιατί το καραβάνι των ψαριών θα διασχίσει όλη την Ελλάδα.

tilegrafima

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.