Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MONO H 8H ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ: Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΚΕΑΔ,  Βαγγέλη Ντούλε και του αλβανού πρωθυπουργού  Έντι Ράμα , που με νέα προκλητική α...

Απίστευτη πρόκληση Έντι Ράμα: Η Αλβανία τάισε τους Έλληνες






Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που με νέα προκλητική ανάρτηση του στο Facebook είχε προαναγγέλλει ότι θα δώσει απαντήσεις στην Αθήνα, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Αλβανικής Βουλής.



Ο Ράμα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ κατηγορώντας τον ότι μεταφέρει ψευδή εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση και αμαυρώνει την εικόνα της χώρας του.
Ο Β. Ντούλες ωστόσο δεν άφησε αναπάντητη τη νέα επίθεση του Αλβανού πρωθυπουργού υπονοώντας ότι λειτουργεί ως υποχείριο της Άγκυρας και επισημαίνοντας ότι το σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας εξυπηρετεί λάθος συμφέροντα καθώς η διαδικασία κατεδάφισης στοχοποιεί συγκεκριμένα κτίρια, που έχουν επιλεγεί με ρεβανσιστικό τρόπο.
Παράλληλα κατηγόρησε τον Ε. Ράμα ότι ενώ αποτελεί συνταγματική υποχρέωση η προστασία των Αλβανών πολιτών οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και φυσικά στην Ελλάδα, με την στάση του και τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα του θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε εχθρό, ενώ στην χώρα ζουν 750.000 Αλβανοί πολίτες.
Ο Ράμα απάντησε ότι η διαμάχη για την Χειμάρρα δεν οδηγεί πουθενά καθώς το κυβερνητικό σχέδιο δεν προβλέπει παρά την κατεδάφιση 18 κτιρίων που είναι κυρίως πλυντήρια αυτοκίνητων, κιόσκια και ερείπια ενώ μόνο 6 από αυτά θα απαλλοτριωθούν
«Αυτοί οι άνθρωποι που μπλέκουν στα πόδια μας δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς να μπλοκάρεις μια ολόκληρη χώρα για 6 κτίσματα με τους δημοσιογράφους και τα σαιτ που υπηρετούν έναν αναχρονιστικό λαϊκιστικό εθνικισμό εναντίον της Αλβανίας, χωρίς να κάνουν καν μνεία στο γεγονός ότι η Αλβανία έχει προσφέρει τόσο πολλά στην διάρκεια της ιστορίας της στην μεγάλη χώρα που λέγεται Ελλάδα», είπε ο Ράμα.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι ειρωνικός λέγοντας ότι ήταν χωρίς νόημα η αντίδραση των Έλλήνων πολιτικών στην ανάρτηση του για την Ακρόπολη καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ τυχεροί που ο Gjergj Dushani Γιώργος Δουσμανης) βρέθηκε εκεί να προστατεύσει το μνημείο από τους βομβαρδισμούς των Ενετών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βοηθήσει τις σχέσεις μας και όχι να τις δυσκολέψει .
Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν έμεινε αναπάντητο, με τον Ντούλε να του δίνει πληρωμένη απάντηση, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από την δική του τα τελευταία 25 χρόνια».
Ο Αλβανός Πρωθυπουργός αμφισβήτησε άμεσα την μακραίωνη παρουσία Ελλήνων στην Χειμάρρα, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική. Και υποστήριξε, μάλιστα, ότι πρόκειται για κατοίκους που εγκαταστάθηκαν μετά το 1940, πεινασμένοι από την Ελλάδα με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί.
«Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Ράμα και πρόσθεσε: « Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία. Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες. Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε "τσάμικο", δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται τσάμικο». newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.