Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γ@ΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ: ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ JEFF SESSIONS ΕΒΑΛΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!..

Επιλέγοντας τον Σέσιονς ως επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τραμπ ανταμείβει έναν πιστό ρεπουμπλικανό οι σκληροπυρηνικές και...

Ο Τζεφ Σέσιονς για νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ





Επιλέγοντας τον Σέσιονς ως επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τραμπ ανταμείβει έναν πιστό ρεπουμπλικανό οι σκληροπυρηνικές και ορισμένες φορές εμπρηστικές δηλώσεις του οποίου για τη μετανάστευση είναι εφάμιλλες των δικών του

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς το αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CBS News και το Bloomberg.




Όπως έγινε γνωστό από έγκυρη πηγή, ο γερουσιαστής Τζεφ Σέσσιονς αποδέχθηκε τη θέση.

Επιλέγοντας τον Σέσιονς ως επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τραμπ ανταμείβει έναν πιστό ρεπουμπλικανό οι σκληροπυρηνικές και ορισμένες φορές εμπρηστικές δηλώσεις του οποίου για τη μετανάστευση είναι εφάμιλλες των δικών του. Ο Σέσιονς αντιτίθεται στη χορήγηση υπηκοότητας στους μη καταγεγραμμένους μετανάστες και ήταν ένας από εκείνους που υποστήριξαν με ενθουσιασμό την υπόσχεση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο 69χρονος Σέσιονς, πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλαμπάμα, έλαβε ένα τηλεφώνημα για να αναλάβει τη θέση αυτή, σύμφωνα με το CBS News.

Το Bloomberg μετέδωσε πως ένας βοηθός του Τραμπ τηλεφώνησε χθες βράδυ στον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, έναν άλλον υποψήφιο για τον θώκο, για να του πει ότι στη θέση αυτή θα διοριστεί ο Σέσιονς.

Βετεράνος του στρατού, ο Σέσιονς είναι μέλος της Επιτροπής Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Γερουσίας και πρόεδρος της υποεπιτροπής Στρατηγικών Δυνάμεων.

Το 1986 ο Σέσιονς έγινε ο δεύτερος υποψήφιος σε διάστημα 50 ετών ο διορισμός του οποίου ως ομοσπονδιακού δικαστή δεν επικυρώθηκε έπειτα από κατηγορίες ότι είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνεται και μια μαρτυρία ότι το 1986 είχε αποκαλέσει έναν αφρο-αμερικανό εισαγγελέα "αγόρι" ("boy"), κατηγορία την οποία ο Σέσιονς αρνείται.

Ο Σέσιονς δήλωσε ότι δεν είναι ρατσιστής, αλλά είπε στην ακρόασή του πως oργανώσεις όπως η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Εγχρώμων και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών μπορούν να θεωρηθούν "μη αμερικανικές". protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.