Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ F-TIPI ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ! ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ενώ η Τουρκία σειέται από την ανοιχτή πλέον σύγκρουση με τους Κούρδους, με μια νυχτερινή επιχείρηση με στρατ...




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ η Τουρκία σειέται από την ανοιχτή πλέον σύγκρουση με τους Κούρδους, με μια νυχτερινή επιχείρηση με στρατιωτικό ελικόπτερο οι Τούρκοι μετέφεραν τον συλληφθέν αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος, Selahattin Demirtaş, στην φυλακές F -Tipı της Αδριανούπολης, λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος HADEP μετά την σύλληψη του στο Ντιαρμπακίρ του τουρκικού Κουρδιστάν, με την συνοδεία ειδικών δυνάμεων ασφαλείας μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στις φύλακες F-Tipi της Αδριανούπολης, δηλαδή στα γνωστά Λευκά Κελιά, όπου δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον κόσμο.



Η επιλογή της Αδριανούπολης δεν έγινε τυχαία καθώς στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν Κούρδοι, ενώ οι πρώτες σκέψεις για την φυλάκιση του στην Σηλυβρία έξω από την Κωνσταντινούπολη απορρίφτηκε αμέσως, λόγω της ύπαρξης στην Πόλη μιας ήδη εξαγριωμένης κουρδικής κοινότητας γύρω στα 4 εκατομμύρια.

Ήδη το κλίμα μετά τις συλλήψεις των 11 Κούρδων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και των δυο προέδρων του φιλοκουρδικού κόμματος Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, είναι εκρηκτικό και είναι χαρακτηριστικό πως στις βραδινές ειδησεογραφικές εκπομπές των τουρκικών καναλιών, το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά οι καλεσμένοι… πιάστηκαν στα χέρια, καθώς η «σκιά» ενός άγριου εμφύλιου είναι πλέον περισσότερη από ορατή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.